Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

MIMORIADNE Veľká akcia NAKA: Zásah u Moniky Jankovskej, Bödörovi zhabali telefón

 V prípade zadržaných mobilov bolo začaté trestné stíhanie. Zobraziť galériu (6)
V prípade zadržaných mobilov bolo začaté trestné stíhanie. (Zdroj: Facebook,tasr)

BRATISLAVA - Vyšetrovací tím HMLA od rána zasahuje v Bratislave aj v nitrianskych Hrnčiarovciach u Norberta Bödöra a viacerých sudcov.

Národná kriminálna agentúra od rána zasahuje na viacerých miestach. Podľa informácií televízie Joj NAKA zasahuje aj u Moniky Jankovskej a jej sestry Andrey Haitovej. Okrem toho sa akcia koná aj u nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödora v nitrianskej časti Hrnčiarovce. Celá ulica je uzavretá, polícia tam zasahuje od šiestej rána. 

Hniezdočko Kočnerovej „opičky“ za státisíce eur: Jankovská v ňom býva, ale... vlastníkom je niekto iný

Podľa našich informácií robia vyšetrovatelia domové prehliadky u viacerých sudcov aj prokurátorov. Nikoho nezadržiavajú.

Policajná razia v byte,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Vlado Benko Jr.)

Policajná razia v byte,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Vlado Benko Jr.)

„Ide o domové prehliadky a prehliadky iných priestorov na rôznych miestach Západného Slovenska. Viac informácií nie je možné poskytnúť,“ povedal hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

Policajná razia v byte,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Vlado Benko Jr.)

Nitrianskemu podnikateľovi zaistila polícia počas stredajšej domovej prehliadky mobilný telefón a iné veci, obvinený však nie je. TASR o tom informoval jeho právny zástupca Adrián Kucek. Domová prehliadka bola podľa Kuceka u Bödöra už ukončená.

Výsledkom podľa advokáta nemalo byť nájdenie podozrivých predmetov, policajti si však mali odniesť jeho mobilný telefón a iné nešpecifikované veci. Obvinený Bödör naďalej nie je, prehliadku mu robili v postavení svedka.

Styky s Kočnerom

Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská sa vzadal svojej funkcie potom, ako sa prezradilo, že komunikovala s obžalovaným v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, Marianom Kočnerom. Jankovská popierala, že by sa s Kočnerom poznala.

MIMORIADNE Veľká akcia NAKA:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Z aplikácie Threema, ktorú senát Ruženy Sabovej uznal ako zákonný dôkaz, vyplýva, že Jankovská mala vybavovať rozhodnutia aj v kauze falšovania zmeniek v prospech obžalovaného Kočnera. Kočner ju nazýval "opička".

Pre kauzu THREEMA stratila súkromie: Jankovská bola na nákupoch, vyhýbala sa ostatným zákazníkom

Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör mal podľa výpovede Petra Tótha spolufinancovať sledovanie novinárov, medzi ktorými bol aj zavraždený Ján Kuciak. Ten sa vo svojich článkoch venoval prevažne Kočnerovi, no nevynechal aj podnikateľa. 

Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör
Zobraziť galériu (6)
Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Bödör vypovedal aj ako svedok v prípade novinárovej vraždy. Splnomocnenec rodiny Kuciakovcov Daniel Lipšic po jeho výpovedi povedal, že podnikateľ by mal byť stíhaný pre krivú vypoveď. 

Správu budeme aktualizovať.

Viac o téme: ZásahVyšetrovanieNAKANorbert Bödör
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu