Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ďalšia rana pre Trnku! Opustila ho aj žena, ktorá mu mala pomôcť z problémov

Dobroslav Trnka a advokátka Eva Mišíková Zobraziť galériu (2)
Dobroslav Trnka a advokátka Eva Mišíková (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalý generálny prokurátor Dobroslav T., ktorého dnes zadržala polícia a je obvinený z trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa, nemôže rátať s právnym zastupovaním advokátky Evy Mišíkovej.

„V tomto konaní ho nebudem zastupovať,“ povedala Mišíková s tým, že vyšetrovateľovi vysvetlila dôvody. Zadržanie a obvinenie bývalého šéfa prokuratúry nechcela komentovať. „Nepoznám dôvody, pre ktoré bol zadržaný a ani neviem, či tam bolo vznesené nové obvinenie,“ uviedla. Mišíková v minulosti pôsobila na Generálnej prokuratúre SR. Dobroslav T. si ju zvolil ako advokátku v prípade disciplinárneho konania, ktoré sa voči nemu viedlo.

Dobroslav Trnka a advokátka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

Ešte vlani sa objavilo video, na ktorej je vtedajší generálny prokurátor Dobroslav T. a minister financií Ján Počiatek. Diskutovali na nej o kauze Tipos a Lemikon. Dôvod zadržania bývalého generálneho prokurátora má súvisieť práve s touto nahrávkou.

Zadržaný bývalý generálny prokurátor Dobroslav T. bol dnes aj v decembri obvinený z trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa, no podľa dôveryhodného zdroja agentúry SITA z dvoch rôznych trestných skutkov. V decembri polícia na sociálnej sieti uviedla, že obvinenie súvisí s utajovaním nahrávky Gorila, ku ktorej mal mať obvinený Dobroslav T. prístup v rokoch 2007 až 2014. Dôvod dnešného zadržania ostáva zatiaľ nejasný. Dobroslav T. bol na čele prokuratúry v rokoch 2004 až 2011.

Viac o téme: AdvokátkaObvineniaKonanieZastupovanieDobroslav TrnkaEva Mišíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu