Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Exkluzívna spoveď Diany Štrofovej: Pravda o mojom manželstve

Diana počas rozprávania o rozvode nevedela potlačiť slzy.
Diana počas rozprávania o rozvode nevedela potlačiť slzy. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Štátna tajomníčka ministerstva zahraničných vecí Diana Štrofová (34) dúfala, že jej manželstvo s Čechom Janom Štrofom (39) vydrží navždy. Po pár mesiacoch spolužitia však zistila, že nie všetko je tak, ako si myslela. Nastali hádky, ignorácia, problémy... Po troch rokoch prišiel krutý rozvod a tvrdý boj o spoločnú dcérku Sandru (3). Čo všetko za tým je?

Diana Štrofová sa rozhodla prehovoriť, lebo sa jej nepáči spôsob, akým s médiami komunikuje jej exmanžel. Vraj svojimi pravdami ubližuje najmä dcérke.

Ako prebiehal váš vzťah s Janom Štrofom?

- Nie je tajomstvom, že zo začiatku to bolo o veľkom romantickom príbehu. Rozhodli sme sa pre svadbu a dieťa, čo boli zlomové body. Manžel sa vtedy začal ukazovať trochu inak, ako som ho poznala. Stále som však neprikladala jeho skratovým reakciám vážnosť, veď každému občas ujde slovo či gesto.

Kedy to začalo byť naozaj vážne?

- Najhoršie momenty začali prichádzať, keď som bola tehotná a všetko vtedy nechal na mňa - sťahovanie, nosenie ťažkých vecí... Viedol život, ako keby ani nebol ženatý. Čas trávil s priateľmi. Chodil domov v noci.

Pomohlo manželstvu, keď prišla na svet vaša dcérka Sandra?

- Sandra nebola jeho prvé dieťa. Vtedy sa ukázalo, že nie je džentlmen. Žena po pôrode potrebuje pomoc a zázemie. On sa však radšej venoval záľubám. Ukázal sa ako nespoľahlivý manžel i otec. Bodom sváru bolo i to, že sa mi začalo viac dariť. Jeho predstava o manželstve je totiž taká, že žena má byť len doma, izolovaná od priateľov i rodiny. Nezdravo žiarlil nielen na opačné pohlavie, ale aj na pracovný postup.

Paradoxne vám je oporou exmanželka Jana Štrofa Zuzana Nevřalová.

- Ona chcela o mnohých veciach so mnou rozprávať už dávnejšie, ja som však nechcela počúvať. So Zuzanou sme sa skontaktovali tesne pred rozvodovým súdom. Práve po tom, keď sme sa so Zuzanou porozprávali, sa mi otvorili oči. Zrazu som videla jeho schému. To isté bolo aj v ich vzťahu. Oba predošlé vzťahy Štrofa trvali tri roky. Na začiatku bol tlak na rýchlu svadbu a dieťa. Izolácia od priateľov, rodiny... Rozvod.

Proti rozhodnutiu súdu, ktorý vás rozviedol a určil podmienky, sa plánujete odvolať. Prečo?

- Rozhodnutie mi ešte nebolo doručené, ale bolo prečítané, takže jeho obsah poznám. Na súde boli predložené viaceré skutočnosti, ktoré mali byť vzaté do úvahy. Boli predložené aj dôkazy. Chcem dokázať, že jeho spôsobilosti otca nie sú na zodpovedajúcej úrovni, aby mal takýto intenzívny styk s dieťaťom. Mám obavu, aby sa nenarušil dcérkin zdravý vývoj.

Pán Štrof tvrdil, že ste sa viac venovali kariére ako dieťaťu a že sa s vami nedalo komunikovať...

- Jeho predstava bola taká, že žena patrí len do kuchyne, k domácim prácam a deťom, preto tie slovné útoky. Súd skonštatoval, že niet pochýb o tom, že by som sa o dcérku málo starala alebo nebola dobrou matkou. Najlepšie to vie ona sama. Dcérke venujem všetko, čo môžem. Ona je zmyslom môjho života. A som presvedčená, že moja práca zo mňa nerobí o nič horšiu matku.

Viete si predstaviť, ako mu budete za týchto okolností dávať dcérku na víkendy?

- Ona je ešte príliš maličká, nemá ani tri roky. Má zabehnutý svoj režim vo svojom prostredí. Obávam sa, že počas zvereného času sa na ňu nebude brať ohľad. Tak, ako to robí so staršou dcérkou a ako to dôverne poznám ešte z čias spolužitia. Dieťa nie je hračka, ktorú možno po chvíli odložiť.

Bolo podľa vás toto manželstvo chybou?

- Človek by nič nemal ľutovať. Aj keď som prežila mnohé ťažké momenty, bez toho manželstva by som nemala dcérku a za to som vďačná.

Ste s pánom Štrofom v kontakte?

- Nie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu