Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Meteorológovia vydali výstrahu: V týchto miestach Slovenska pozor na poľadovicu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Obyvatelia západného a juhozápadného Slovenska by si mali dávať na cestách pozor na poľadovicu. Výstrahu prvého stupňa v tejto súvislosti vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý o poľadovici informuje na svojom webe.


Najlepšiu predpoveď nájdete na predpovede.topky.sk


Výstraha platí pre Bratislavský, Trenčiansky, Nitriansky a Trnavský kraj do 09.00 h. "Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," doplnili meteorológovia.

Meteorológovia vydali výstrahu: V
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Cesty a horské úseky sú zjazdné

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojej stránke. Vodičov však upozorňuje, že v lokalitách Štós, Sobrance a Myjava sa vyskytuje hmla s dohľadnosťou do 100 metrov a v lokalitách Čebovce, Sliač, Čaňa, Slovenské Kľačany, Veľký Krtíš, Široké, Fričovce s dohľadnosťou do 200 metrov. Takisto varuje, že na cestách III. tried v obvode Humenné je miestami zľadovatený sneh do 1 cm.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na území stredného a východného Slovenska je povrch vozoviek miestami pokrytý vrstvou kašovitého až utlačeného snehu do 1 - 2 cm. Na horských priechodoch Vrchslatina, Huty, Štós, Chorepa, Súľová a Grajnár je povrch vozoviek miestami pokrytý vrstvou utlačeného snehu hrúbky 1-2 cm, na horskom priechode Herlianske sedlo je miestami utlačený sneh do 3 cm. Priechody sú však zjazdné.

Viac o téme: PočasiePoľadovicaSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu