Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Banská Bystrica rieši kauzu vianočného stromu: Prvý sa zlomil, druhý je škaredý, hľadajú tretí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Symbol Vianoc – vianočný strom na Námestí SNP v Banskej Bystrici, ktorý pracovníci Záhradníckych a rekreačných služieb (ZAaRES), príspevkovej organizácie mesta, osadili v pondelok (25. 11.) večer, nahradí iný. Banskobystrický primátor Ján Nosko o tom rozhodol hneď, ako ho ešte v ten deň za tmy uvidel. Najneskôr v stredu (27. 11.) má ozdobiť centrum mesta v poradí tretí strom, nižší, ale dôstojný krajského mesta. Potvrdila to hovorkyňa primátora Dominika Mojžišová.

Tohtoročné osadenie centrálneho vianočného stromčeka na námestí sprevádzajú problémy. Pôvodne mali pracovníci ZAaRES v pondelok ráno priviezť 14 metrov vysoký smrek z obce Ľubietová. Ten sa však po spílení a manipulácii zlomil, preto hľadali iný, ktorý bol takisto určený na výrub.

Našli ho v blízkom Harmanci a v pondelok ešte za tmy osadili. Pri prevoze došlo k jeho poškodeniu a strom s chýbajúcimi či vylomenými vetvami sa tak od utorňajšieho rána stal "horúcou" témou diskusií Banskobystričanov na sociálnych sieťach.

"Vedenie ZAaRES sme upozornili, aby prijalo opatrenia, ktoré do budúcnosti zamedzia podobným nehodám," reagovala Mojžišová s tým, že dôjde k vyvodeniu zodpovednosti. Smrek z Harmanca, ktorý nachvíľu "zdobil" Námestie SNP, opília a premiestnia do niektorej z banskobystrických mestských častí, kde ľuďom urobí radosť a spríjemní vianočné chvíle.

Viac o téme: Vianočný stromčekNámestieBanská BystricaJán Nosko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu