Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Jesenná mizéria pokračuje: VÝSTRAHA pred silným vetrom, dažďom a povodňami

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Meteorológovia upozorňujú na silný vietor na horách, dážď a povodne v niektorých regiónoch. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre niekoľko okresov výstrahy prvého stupňa.


Najlepšiu predpoveď nájdete na predpovede.topky.sk


Na silný vietor na horách upozorňuje v okresoch Tvrdošín, Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno, Liptovský Mikuláš a Poprad. Vietor v týchto oblastiach môže dosahovať v nárazoch rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu. Na dážď upozorňuje SHMÚ v okresoch Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno, Rožňava, Revúca, Rimavská Sobota, Poltár, Detva a Lučenec. Úhrn zrážok bude 50 až 65 milimetrov.

Jesenná mizéria pokračuje: VÝSTRAHA
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

SHMÚ upozorňuje aj na povodne z trvalých dažďov, ktoré môžu nastať v okresoch Brezno, Rožňava, Gelnica, Revúca a Rimavská Sobota. "Vzhľadom na trvalý dážď a nasýtenosť povodí po predchádzajúcich zrážkach je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov, zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity (PA)," uviedol SHMÚ na webovej stránke.

Jesenná mizéria pokračuje: VÝSTRAHA
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: PovodnePočasieVietorVýstraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu