Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Hádky Nicholsonovej a Blahovej v SaS už prerazili dno: Lucia, si hnusné stvorenie!

Lucia Ďuriš Nicholsonová a Natália Blahová Zobraziť galériu (6)
Lucia Ďuriš Nicholsonová a Natália Blahová (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, TASR/Oliver Ondráš)

BRATSLAVA - Skočili si do vlasov! Dve výrazné tváre strany Sloboda a Solidarita po posledných kongresoch strany stoja na úplne opačných frontoch. Na sociálnej sieti to medzi nimi totiž poriadne iskrí. Blahová to Nicholsonovej rozhodne nedarovala a zopakovala jej svoje stanovisko elektronicky a pred všetkými ľuďmi.

Prvotným dôvodom bol rozhovor, ktorý na svojom profile Nicholsonová zdieľala a ktorý poskytla pre Denník N. V ňom bývalá podpredsedníčka parlamentu vysvetľuje to, prečo sa na kongrese rozhodli hlasovať o vylúčení Natálie Blahovej zo strany. "Vrcholom bol komentár Natálie Blahovej , v ktorom o SaS napísala, že je to ‚chorá a nebezpečná strana‛," hovorí Nicholsonová.

Podľa Nicholsonovej to malo členov SaS uraziť, a preto sa rozhodli pristúpiť k takému hlasovaniu. Predmetom debát mala byť aj ostrá kritika Blahovej na stranu Nicholsonovej, ktorú mala zdieľať na sociálnej sieti. Tú dokonca pod zdieľaným článkom a priamo pod profilom europoslankyne Blahová zopakovala a doplnila o svoje stanovisko. "Lucia, ty si veľmi hnusné stvorenie. Už dávno som ti to chcela povedať," začala štipľavo Blahová.

Hádky Nicholsonovej a Blahovej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Natália Blahová)

Nezodpovedná, ľahkovážna, prázdna

Svoje tvrdenie podkladá tým, že Nicholsonová mala podľa nej uraziť poslanca Jozefa Rajtára. "To som ti napísala, keď si opakovane a po stýkrát hrubo urazila Jozefa Rajtára tým, že si ho robila zodpovedným za konanie človeka, s ktorým sa stretol dávno predtým, než ti začal robiť úklady. A potom nikdy viac. Dobre to vieš a vedela si to. Napriek tomu si ho opakovane urážala," píše Blahová v komentári.

"Si nezodpovedná, ľahkovážna a sebastredná osoba a ľudia majú problém s tebou spolupracovať, lebo ich používaš ako ponožky. Po použití zahodíš," uštedrila Blahová Nicholsonovej v ďalších riadkoch, pričom skritizovala aj jej novinársku minulosť. "Už si prázdna. Lebo tvoja sila bola v účelovom vyhraňovaní sa proti Sulíkovi. Túto dohodnutú hru ste istý čas zvládali dobre. Teraz si však nútená držať stranícku líniu a tvoja jediná karta, ktorou si bez programu, bez agendy dokázala hrať, je na konci," dodala Blahová.

Odpoveď na seba nenechala čakať

Ku kritike od Blahovej sa Nicholsonová síce vyjadrila, no už len stručne.

Hádky Nicholsonovej a Blahovej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Lucia Ďuriš Nicholsonová)

Tento komentár Nicholsonová ešte doplnila povzdychom: "Naty... škoda,". Na toto jej Blahová odpovedala s tým, že podľa nej rozhovorom priznala zodpovednosť za rozvrat v strane.

Hádky Nicholsonovej a Blahovej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Natália Blahová)

"Najmä nie je vhodné od politika európskeho formátu to, aby bez zaváhania klamal do médií," dodala ešte Blahová s tým, že to je všetko, čo jej chcela v kontexte spomínaného článku odkázať. "Maj sa dobre, Lucia," píše sa v posledných slovách komentára.

Hádky Nicholsonovej a Blahovej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Natália Blahová)


Definitívny rozkol v SaS: Vyhadzov platformy z volebnej kandidátky, podľa Blahovej je Sulík hrobár strany


Nepokoje v strane

Strana SaS si prechádza búrlivým obdobím. Začalo to ešte koncom leta, keď šéf SaS Richard Sulík zvolal mimoriadny snem, na ktorom si potvrdil pozíciu predsedu strany. Snem odignorovali "vzbúrenci" okolo Ľubomíra Galka. Tí neskôr vytvorili platformu Demokratické jadro SaS. 

Blahovú zo strany vylúčili hlasovaním
Zobraziť galériu (6)
Blahovú zo strany vylúčili hlasovaním  (Zdroj: TASR/Oliver Ondráš)

Definitívny rozkol v strane nastal, keď Sulík prezentoval svoj návrh kandidátky, na ktorej sa vzbúrenci nenachádzali. Na treťom mieste sa síce mala ocitnúť Jana Kiššová, ktorá sa prikláňa k táboru galkovcov a na kandidátke nechcela bez ľudí ako Jozef Rajtár, Natália Blahová, či Ľubomír Galko figurovať. Kongres SaS, ktorý sa tento víkend konal, vyeskaloval v definitívne vylúčenie Blahovej zo strany. Galko potom pred oficiálnou tlačovkou Richarda Sulíka ďalších spolustraníkov vyhlásil, že "V strane SaS je už poupratované".

Odchod zo stoličky predsedníčky klubu

Poslankyňa Blahová dnes zároveň odstúpila z postu predsedníčky poslaneckého klubu SaS. Listom o tom ráno informovala predsedu parlamentu.

„Rozhodnutie Natálie Blahovej berieme na vedomie. Je to logický krok, ktorý súvisí s jej vylúčením zo strany SaS. Nového predsedu poslaneckého klubu si zvolia poslanci na stredajšom zasadnutí poslaneckého klubu,“ vyhlásil dnes predseda strany Richard Sulík.

Viac o téme: Konflikt Natália BlahováLucia Ďuriš Nicholsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu