Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pripravte sa na dážď: RADAR Na Slovensko mieria zrážky, v nedeľu už ale bude všetko inak

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Máme pred sebou posledný septembrový víkend. Z predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) vyplýva, že kým sobota bude dosť upršaná, v nedeľu znova vykukne slniečko.

 27.09.2019 21:20 LSEČ
Zobraziť galériu (5)
27.09.2019 21:20 LSEČ  (Zdroj: SHMÚ,)

Sobota

Studený front spojený s tlakovou nížou nad Britskými ostrovmi bude postupovať cez našu oblasť ďalej na východ.

V noci bude oblačno až zamračené. Postupne od západu sa na mnohých miestach vyskytne dážď alebo prehánky. Meteorológovia predpokladajú, že spadne do 8 mm zrážok. Najnižšia nočná teplota poklesne na 14 až 9, na Orave, v Liptove, Horehroní a na Spiši miestami na okolo 7 stupňov. Fúkať bude prevažne slabý vietor.


Aktuálnu predpoveď počasia nájdete na predpovede.sk.


Počas dňa bude taktiež oblačno až zamračené a na mnohých miestach bude pršať, ojedinele hrozia aj búrky. K večeru od západu by mali zrážky ustávať. SHMÚ očakáva, že spadne do 7, ojedinele 10 až 15 mm zrážok. Najvyššia denná teplota vystúpi na 18 až 22, v Žilinskom, Prešovskom kraji a na Horehroní miestami na okolo 16 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m bude okolo 9 stupňov. Fúkať bude prevažne juhozápadný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Nedeľa

Po prednej strane rozsiahlej oblasti nízkeho tlaku vzduchu nad severozápadnou a severnou Európou k nám začne od juhozápadu prúdiť teplý vzduch.

Posledná septembrová nedeľa bude o čosi krajšia. Zrážky sa vyskytnú iba ojedinele, aj to budú len slabé. Meteorológovia hlásia teplo. V noci sa ochladí na 13 až 8, v údoliach miestami na okolo 6 stupňov. Cez deň sa však teplota vyšplhá na 20 až 24, na Orave a pod Tatrami miestami na okolo 18 stupňov. Fúkať bude slabý, cez deň južný až juhozápadný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h).

Viac o téme: Predpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu