Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Veľký súboj dopravných prostriedkov v Košiciach: Výsledky vás poriadne prekvapia

Kto skôr? Zobraziť galériu (4)
Kto skôr? (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE - V rámci Európskeho týždňa mobility sa v pondelok 17. septembra uskutočnila v Košiciach tradičná súťaž „Kto skôr“.

Rýchlosť presunu po meste v rannej dopravnej špičke si vyskúšali autobus, električka, automobil, bicykelkolobežka. Štart bol pri Spoločenskom pavilóne na Triede SNP, odtiaľ sa mali súťažiaci dostať čo najskôr na Námestie osloboditeľov.

Najrýchlejší bol cyklista Martin Peterík, ktorý trať zvládol za 7 minút a 9 sekúnd. Ako spokojne uviedol po svojom víťazstve, jazdil tempom, ktoré by mal bez problémov zvládnuť každý cyklista a dodržiaval som dopravné predpisy,

Kto skôr?
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Druhá, v čase 8 minút a 59 sekúnd prišla električka. Tretí najlepší čas, 10 minút a 2 sekundy mal autobus. Na štvrtej priečke skončila kolobežka, jej výsledný čas bol 10 minút a 26 sekúnd. Posledný skončil s časom 12 minút a 26 sekúnd automobil. Možno aj preto, lebo vodič musel vozidlo riadne zaparkovať na parkovisku, kúpiť si parkovací lístok a až potom prišiel pešo do cieľa.

Kto skôr?
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Prvý ročník súťaže „Kto skôr“ sa uskutočnil v roku 2008, cieľom súťaže bolo poukázať na nespochybniteľné výhody preferencií, čiže uprednostňovania mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Košiciach za účelom jej zrýchlenia a tým i zvýšenia jej atraktivity pre obyvateľov.

Kto skôr?
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Viac o téme: AutoBicykelSúťaž KošiceMHDKto skôr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu