Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Meteorológovia varujú: Čaká nás intenzívny dážď, silný vietor a horúčavy

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Getty Images, Topky)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v pondelok varuje pred intenzívnym dažďom, vetrom, ale aj horúčavami. V tejto súvislosti vydal výstrahy.

Intenzívny dážď meteorológovia očakávajú najmä na strednom Slovensku a v severných častiach západného a východného Slovenska. Napadnúť by malo 35 až 50 milimetrov zrážok, vyskytnúť sa môžu aj búrky s krúpami. Výstraha platí do 14.00 h.

Meteorológovia varujú: Čaká nás
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Na východe Slovenska treba, naopak, počítať s horúčavami. V okresoch Humenné, Vranov nad Topľou, Michalovce, Trebišov a Sobrance môže teplota dosiahnuť 33 stupňov Celzia.

Meteorológovia varujú: Čaká nás
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Výstrahy pred silným vetrom sa týkajú juhovýchodného Slovenska. Vietor, ktorého rýchlosť môže v nárazoch dosiahnuť 80 kilometrov za hodinu, meteorológovia očakávajú od pondelka 19.00 h do utorkového večera.

Meteorológovia varujú: Čaká nás
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Počasie na pondelok

Počasie u nás ovplyvňuje studený front. Polooblačno až oblačno, miestami prehánky, ojedinele búrky. Teploty 22 až 27 stupňov Celzia. Na západnom Slovensku prevažne oblačno, prehánky, najnižšie ranné teploty 20 až 17 a najvyššie denné 24 až 27 stupňov C. Na strednom Slovensku prevažne oblačno, možnosť prehánok alebo búrok, najnižšie ranné teploty 19 až 14 a najvyššie denné 22 až 26 stupňov C. Na východnom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 19 až 15 a najvyššie denné 22 až 26 stupňov C.

Počasie na horách: Vo výške 1000 m prevažne oblačno, možnosť prehánok alebo búrok, najnižšia ranná teplota 14 a najvyššia denná 20 stupňov C. Vo výške 1500 m prevažne oblačno, možnosť prehánok alebo búrok, najnižšia ranná teplota 12 a najvyššia denná 17 stupňov C. Vo výške 2000 m prevažne oblačno, možnosť prehánok alebo búrok, najnižšia ranná teplota 10 a najvyššia denná 14 stupňov C.

Viac o téme: VietorHorúčavyMeteorológoviaPočasie. dážď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu