Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Záchranári sa nezastavili ani v sobotu: Ratovali malé deti aj drevorubača v lese

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE)

VALASKÁ - Leteckí záchranári z Banskej Bystrice pomáhali v sobotu dopoludnia 53-ročnému mužovi, ktorého v lesnom teréne nad obcou Valaská (okres Brezno) pri manipulácii s drevom zasiahol strom do oblasti hlavy a ramena.

"Pilot vrtuľníka pristál na najbližšom vhodnom mieste. Po poskytnutí neodkladného zdravotného ošetrenia bol pacient v spolupráci s hasičmi a pozemnými záchranármi preložený na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave pri vedomí letecky transportovaný do Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici," informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Chlapec sa zranil pri skákaní na trampolíne

Horskí záchranári z Veľkej Fatry v sobotu popoludní pomáhali 12-ročnému chlapcovi, ktorý počas skákania na trampolíne na Donovaloch nešťastne dopadol na hlavu a pravdepodobne si spôsobil úraz krčnej chrbtice. 

Ako informuje Horská záchranná služba na svojej internetovej stránke, po vyšetrení chlapca zafixovali, podali mu intravenóznu liečbu a následne odovzdali privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci, s ktorou pokračoval do nemocnice.

Štvorročné dievčatko si po páde z preliezačky zranilo nohu

Horskí záchranári zo Západných Tatier zasahovali v sobotu popoludní pri Žiarskej chate v Žiarskej doline. Zranilo sa tam štvorročné dieťa. Ako informovala Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke, dievčatko spadlo asi z dvojmetrovej výšky z preliezačky a spôsobilo si poranenie dolnej končatiny. 

„Horskí záchranári dievčatko vyšetrili, zranenú nohu zafixovali a následne ho terénnym automobilom transportovali na parkovisko v ústí Žiarskej doliny, odkiaľ už na ďalšie vyšetrenie do nemocnice pokračovalo v sprievode rodičov,“ informovala HZS.

 

Viac o téme: Horskí záchranáriLeteckí záchranáriVysoké Tatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu