Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Horor na rodinnom posedení v Stupave: Danku (37) uhryzol jedovatý pavúk, bolesť a paralýza

Pradiarka pestrá Zobraziť galériu (3)
Pradiarka pestrá (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA/STUPAVA - Ak trpíte arachnofóbiou, nasledujúce riadky radšej ani nečítajte. Aj na Slovensku sa vám totiž môže stať, že pre uhryznutie pavúkom skončíte v nemocnici. Dopadla tak aj žena v Stupave, ktorá začala mať po poštípaní jedovatou pradiarkou pestrou zdravotné komplikácie a jej príbuzní museli zavolať záchranku.

Ako z nočnej mory! FOTO obrovských monštier vás vystrašia tak, že do Chorvátska ani nepáchnete

Ako informovala TV Markíza, rodina si v Stupave urobila v utorok spoločné posedenie, no chvíle oddychu sa zrazu zmenili na drámu. „Mama sa bojí pavúkov a na dverách si jedného všimla. Keďže my pavúkov nezabíjame, sestra ho jemne chytila a chcela ho odhodiť preč," opísala incident Zuzana, sestra uhryznutej Danky (37).

Horor na rodinnom posedení
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Tú pradiarka pestrá uštipla do prsta, ktorý nielenže začal krvácať, ale dostavili sa aj ďalšie zdravotné problémy. Mladá žena sa od bolesti zvíjala na zemi. Rodina dala pavúka do nádoby s vodou a na internete sa snažila zistiť, o aký druh ide. Keď sa dozvedeli, že je jedovatý, zavolali záchranku.

„Kým prišla sanitka, začala jej tŕpnuť celá ruka. Zdravotníci jej pichli pár injekcií a zobrali ju do nemocnice v Malackách. V sanitke jej začali tŕpnuť aj spodné končatiny a prestala komunikovať," popísala Zuzana. Záchranári fotografiu pavúka poslali odborníkom a potvrdili, že naozaj ide o pradiarku pestrú.

Horor na rodinnom posedení
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Pacientku našťastie po niekoľkých hodinách z nemocnice prepustili, keď zdravotné komplikácie ustúpili, a teraz sa zotavuje v domácom prostredí. V nemocnici jej podľa jej sestry povedali, že paralýza a nevoľnosti môžu trvať až tri dni. Momentálne Danke tŕpne ešte ruka, do ktorej ju pavúk pohrýzol.

Pradiarka je jeden z najjedovatejších a zároveň najväčších (1,5 - 4 cm) voľne žijúcich pavúkov v Európe, ktorý uhryznutím síce spôsobí bolesť, ale iba málokedy smrť. Ďalšími nepríjemnými sprievodnými javmi sú lokálne ochrnutie končatín, výrazná nevoľnosť, malátnosť a nepríjemné pocity úzkosti.

Viac o téme: PavúkUhryznutieStupavaPradiarka pestrá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu