Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO "Hrdinovia z Ventúrskej" si už stoličkou nehodia: Sedem z nich putovalo do cely

Polícia zadržala takmer 80 osôb. Zobraziť galériu (19)
Polícia zadržala takmer 80 osôb. (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Polícia po stredajšom incidente v centre Bratislavy zadržala 107 osôb. V ich rukách skončilo 51 Bulharov, 41 Poliakov a 15 Holanďanov. Muži, ktorí po sebe hádzali stoličky a rozbíjali všetko naokolo, boli futbaloví fanúšikovia zo zahraničia. O šport však rozhodne záujem nemali. Prekypovali agresiou.

Odborníci o brutalite v centre Bratislavy: VIDEO Išlo o tvrdé bojové jadrá, chuligáni s vypnutým myslením

V piatok polícia informovala, že "hrdinovia z Ventúrskej" (ulice, pozn. red.), kde sa celá potýčka odohrala, putovali do cely policajného zaistenia. Nateraz však len sedem z nich. "Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I na základe zabezpečenej dôkaznej situácie vzniesol obvinenie z prečinu výtržníctva doposiaľ 7 osobám (4 občanom Holandska a 3 občanom Poľska). Obvinení boli eskortovaní do cely policajného zaistenia. Vec sa realizuje v tzv. super rýchlom konaní," priblížili zástupcovia zákona v príspevku.

Prosba o pomoc

Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava Matej Izakovič sa vyjadril, že obvinení boli v danom procesnom postavení aj vypočutí. "Zvyšné osoby boli zo zadržania prepustené, nakoľko dôkazná situácia neumožňovala spomínaný procesný postup uplatniť aj voči nim. V súčasnosti očakávame sfinalizovanie skráteného vyšetrovania po procesnej a aj administratívnej stránke, pričom zatiaľ prokuratúre nebola odovzdaná žiadna zadržaná osoba so spisom na ďalší postup," dodal.

VIDEO
Zobraziť galériu (19)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Policajti v rámci objasňovania skutku teda žiadajú o pomoc všetkých, ktorí si udalosť natáčali mobilom. Je totiž potrebné, aby záznam poskytli na Okresnom riaditeľstve PZ v Bratislave I so sídlom na Sasinkovej ulici. "V rámci trestného konania sa v súčasnosti zisťuje aj počet poškodených a rozsah spôsobenej škody," dodala polícia.

Poistili sa

Podľa zistení TV JOJ sa väčšina chuligánov poistila a na hlavách mali kukly. Na záznamoch preto nebolo možné zistiť, o koho presne ide. Polícii sa teda podarilo identifikovať len sedem mužov, ktorých aj obvinili. Medzi obvinenými však chýbajú Bulhari, ktorí sa mali taktiež zapojiť do roztržky. Tí sa na sociálnej sieti nezabudli pochváliť spoločnou fotografiou z Ružomberka, kde sa vo štvrtok konal zápas práve so spomínaným bulharským klubom, ktorý svojsky a najmä agresívne podporujú.

VIDEO
Zobraziť galériu (19)
 (Zdroj: Facebook/Hooligans.cz)

Podľa doterajších informácií sa mali Bulhari dostať do konfliktu s poľským chuligánskym táborom Cracovia Krakow, ktorých podporovali holandskí priaznivci Ajaxu Amsterdam. Cracovia si vo štvrtok zahrala v Dunajskej Strede. Pri potýčke v centre hlavného mesta došlo k viacerým zraneniam. Záchranári uviedli, že deväť mužov odviezli do nemocnice, ďalších ošetrili na mieste. Viac o incidente sa dočítate aj TU.

Viac o téme: FutbalChuligániBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu