Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Akčný plán Stropkova schválený! Na podporu celého okresu pôjde viac ako milión eur

Výjazdové rokovanie vlády SR v Stropkove Zobraziť galériu (5)
Výjazdové rokovanie vlády SR v Stropkove (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

STROPKOV – Vláda SR na dnešnom zasadnutí v Stropkove prijala akčný plán tohto okresu, zaradeného medzi najmenej rozvinuté okresy. V najbližších piatich rokoch sa v ňom zaviazala vytvoriť 261 pracovných miest. Ako po rokovaní informoval podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši, nezamestnanosť by vďaka tomu mala klesnúť na zhruba sedem percent.

Z celkovej odhadovanej finančnej investície do roku 2023 takmer 73,855 milióna eur predpokladá krytie z programov spolufinancovaných z európskych štrukturálnych a investičných fondov vo výške 68,942 milióna eur. Výška regionálneho príspevku má byť 1,945 milióna eur.

Výjazdové rokovanie vlády SR
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

Vláda na rokovaní rozdelila v okrese 1,178 milióna eur zo zdrojov všeobecnej pokladničnej správy na podporu regiónu. Financiami podporila vyše 70 projektov obcí, ale aj škôl, občianskych združení, športových oddielov a cirkví. Najviac peňazí z celkového objemu ostane v okresnom meste. Stropkov získal po stotisíc eur na výmenu technológie na zimnom štadióne, vybudovanie príjazdovej komunikácie do hnedého priemyselného parku s priamym napojením na cestu I. triedy a tiež na vybudovanie komunikácie spájajúcej ulice Nový riadok a Ul. akad. Pavlova, vďaka čomu sa sčasti odkloní doprava z frekventovanej cesty I/15. Spomedzi obcí okresu poputuje najviac financií do obce Breznica, kde na obstaranie zariadenia obecnej a školskej kuchyne pôjde 32-tisíc eur. Ďalších 30-tisíc eur získa obec Bukovce na obstaranie konvektomatov a umývačky riadu pre základnú a materskú školu.

Výjazdové rokovanie vlády SR
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

Ako uviedol premiér Peter Pellegrini, vláda prisľúbila aj 41 miliónov eur na výstavbu obchvatu Stropkova z financií, ktoré presunú z nevyčerpaných eurofondových prostriedkov na programy ministerstva dopravy.

Viac o téme: OkresRichard RašiStropkovAkčný plán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu