Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Veľkonočná PREDPOVEĎ počasia: Dni zaliate slnkom a poriadne vysoké teploty, má to však háčik

Ilustračné foto Zobraziť galériu (9)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Šibači, voda, zeleň, vajíčka a maškrty. O tom všetkom sú veľkonočné sviatky, ktoré nám príjemní naozaj krásne počasie. V nasledujúcich dňoch bude teplo, pršať by malo len ojedinele. Dajte si ale pozor na azda posledné nočné mrazy, ktoré podľa meteorológov udrú aj v piatok a sobotu v noci.

Mapa zobrazuje aktuálnu teplotu. 

Prízemné mrazy potrápia takmer celé Slovensko

Výstraha 1. stupňa pred prízemným mrazom sa vzťahuje na väčšinu územia Slovenska. SHMÚ varuje, že v piatok od cca 03:00 do 07:00 hodiny sa vo výške 5 cm nad povrchom miestami očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu -4 až 0 stupňov. „Takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny,“ píše hydrometeorologický ústav.  

SHMÚ vydal výstrahu pred
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SHMÚ)

Ten očakáva, že prízemný mráz potrápi našu krajinu aj v sobotu v noci, presnejšie od 03:00 do 07:00.

SHMÚ vydal výstrahu pred
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SHMÚ)

Zelený štvrtok

Cez deň bude jasno až polooblačno, pri prechodne zväčšenej oblačnosti ojedinele hrozí slabý dážď či prehánky. Miestami sa môže tvoriť aj hmla alebo nízka oblačnosť. Najvyššia denná teplota vystúpi na 16 až 21, na Kysuciach, Orave, Liptove a severnom Spiši dosiahne okolo 14 stupňov. Na horách vo výške 1500 m bude okolo 5 stupňov. Fúkať bude slabý premenlivý, vo východnej polovici Slovenska severovýchodný až východný vietor 10 až 25 km/h.

Predpoveď počasia.
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

Veľký piatok

Ráno sa môže ojedinele tvoriť hmla. Inak bude jasno až polojasno, meteorológovia hlásia teplo. Najnižšia nočná teplota klesne na 7 až 2, v dolinách stredného Slovenska a na Spiši bude miestami okolo nuly. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 19 až 24, na Orave, pod Tatrami a severovýchode bude taktiež príjemne, podľa SHMÚ okolo 17 stupňov. Fúkať bude severný až severovýchodný vietor 10 až 30 km/h, v noci a dopoludnia na strednom a západnom Slovensku slabý vietor.

Predpoveď počasia.
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

Biela sobota

Stred tlakovej výše sa presunie z južnej Škandinávie nad Severné more, pričom tlak nad našou oblasťou bude slabo klesať. Krásne počasie sa udrží. Bude jasno až polojasno, hmla sa bude ojedinele tvoriť len zrána. Popoludní bude od severovýchodu pribúdať vysoká oblačnosť. Najnižšia nočná teplota klesne na 6 až 1, v dolinách, najmä stredného Slovenska, a na Spiši bude miestami okolo -1 stupeň. Najvyššia denná teplota vyskočí na 18 až 23, na Kysuciach, Orave a pod Tatrami bude okolo 16 stupňov. Pofukovať bude slabý, na severe a východe prevažne severný vietor 5 až 25 km/h.

Predpoveď počasia.
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

Veľkonočná nedeľa

Naše územie sa bude nachádzať v nevýraznom poli relatívne vyššieho tlaku vzduchu. Zároveň vo vyšších vrstvách ovzdušia k nám bude zasahovať od východu okraj tlakovej níže. Bude polooblačno až oblačno, na východe prechodne až zamračené. Prehánky alebo dážď sa vyskytnú len ojedinele. Vo vysokých polohách môže snežiť. Najnižšia nočná teplota klesne na 7 až 2 stupne, v dolinách bude ojedinele okolo nuly. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 17 až 22, na Kysuciach, Orave a pod Tatrami bude okolo 15 stupňov.

Predpoveď počasia.
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

Veľkonočný pondelok

Naše územie sa bude nachádzať medzi tlakovou výšou so stredom nad Ukrajinou a oblasťou nízkeho tlaku vzduchu nad západnou Európou. Bude polooblačno až oblačno a miestami sa vyskytnú prehánky alebo dážď, vo vysokých polohách môže snežiť. Najnižšia nočná teplota klesne na 7 až 1 stupeň. Najvyššia denná teplota vystúpi na 16 až 21, na severe bude miestami okolo 14 stupňov.

Predpoveď počasia.
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

Viac o téme: PredpoveďVýstrahy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu