Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Katolícka cirkev čelí kritike: FOTO Velebenie Kotlebu na sociálnej sieti

Anton Ziolkovský Zobraziť galériu (3)
Anton Ziolkovský (Zdroj: SITA/Monika Zaťková)

BRATISLAVA - Anton Ziolkovský, ktorý je sekretárom Konferencie biskupov Slovenska (KBS) neskrýval na sociálnej sieti nadšenie z hlasovania za návrh zákona poslanca Richarda Vašečku o sprísnení interupcii. Čo však bolo nečakané, bola osobitná vďaka predsedovi Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽS-NS) Marianovi Kotlebovi.

Napriek tomu, že návrh nezaradeného Vašečku neprešiel, u Ziolkovského vyvolal nadšenie pre skupinu poslancov, ktorí zaňho hlasovali. "Chcem poďakovať 46 odvážnym a statočným poslancom a poslankyniam naprieč politickým spektrom, ktorí sa verejne prihlásili ku ochrane života a boli ochotní hlasovať za zákon, ktorý by situáciu zlepšil," začal Ziolkovský na sociálnej sieti svoj status.

Anton Ziolkovský
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Anton Ziolkovský)

Okrem toho, že sekretár bol vďačný za kladné hlasovanie spomínaných poslancov v parlamente, pozvoľna prešiel na slová osobitnej vďaky štyrom osobám. Okrem predkladateľa Vašečku sa poďakoval aj predsedovi Smeru Robertovi Ficovi a rovnako predsedovi národniarov Andrejovi Dankovi za to, že nechali svojim poslancom voľnosť pri hlasovaní. 

Anton Ziolkovský
Zobraziť galériu (3)
Anton Ziolkovský  (Zdroj: SITA/Monika Zaťková)

Poďakovanie sa ušlo aj lídrovi extrémistov

Osobitný priestor v statuse venoval Ziolkovský aj predsedovi Marianovi Kotlebovi a jeho strane ĽS-NS. "A treba vysloviť vďaku aj M. Kotlebovi a jeho strane za to, že pred časom v parlamente túto tému nanovo otvoril a dnes neočakávane stiahol svoj návrh, aby čím viacerým umožnil hlasovať za ten Vašečkov. Takto vlastne ukázal, že mu ide o vec a nie len o politický kapitál," vysvetľoval svoje slová vďaky Ziolkovský s tým, že išlo o akt ochrany života. Spomínaný status už na sociálnej sieti nie je, pretože bol vymazaný. Napriek tomu ho však stihlo zdieľať mnoho ľudí, u ktorých vyvolal množstvo kritiky. 

Rasizmus odmietam, tvrdí Ziolkovský

Sekretár Konferencie biskupov Slovenska odmieta, že by podporoval rasizmus alebo antisemitizmus. Na vlnu kritiky reagoval ďalším statusom, v ktorom tvrdí, že jeho názor je jeho osobným a nevyjadruje postoje Konferencie biskupov Slovenska. Zároveň však dodáva, že zmenu zákona o interrupciách by privítal. 

Názory kotlebovcov

V tomto prípade ide o minimálne paradoxný jav v súvislosti práve s kotlebovcami, ktorí sa za posledné roky zviditeľnili aj názormi, ktoré o ochrane života v samotnej podstate nesvedčia. Okrem toho, že ich sympatie k bývalému vojnovému Slovenskému štátu, ktorý sa podieľal na smrti mnohých nevinných ľudí počas 2. svetovej vojny, sú známe, len málo ľuďom neušlo, ako ich ďalší člen strany Milan Mazurek slovne a fyzicky útočil (pozn red.: Po upozornení právneho zástupcu Milana Mazureka dopĺňame, že poslanec neútočil fyzicky.) na moslimskú rodinu pri bratislavskej vlakovej stanici. Nehovoriac o tom, že tieto a mnohé ďalšie kauzy kotlebovcom ku cti a už vôbec ku ochrane života ako takého nesvedčia.

Viac o téme: Robert FicoAndrej DankoMarian KotlebaAnton Ziolkovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu