Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Hasiči v Ružomberku mali plné ruky práce: Horela budova dielní tamojšej strednej školy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

RUŽOMBEROK - Trinásť profesionálnych a dobrovoľných hasičov likvidovalo v sobotu (26. 1.) požiar budovy dielní Strednej odbornej školy (SOŠ) polytechnickej v Ružomberku. Informoval o tom riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline Jaroslav Kapusniak.

Požiar, pri ktorom sa podľa neho nikto nezranil, zlikvidovali hasiči z Ružomberka, Liptovského Mikuláša a Dobrovoľného hasičského zboru Likavka po 21.30 h. "V prvom štádiu išlo o požiar na ploche približne 20 x 10 metrov. Hasičom komplikovali situáciu požiar pod strechou a silné zadymenie. Násilím museli otvoriť zamknuté dvere do priestoru garáží, z ktorých vytlačili štyri osobné motorové vozidlá. Po lokalizácii zhruba po 19.30 h začali rozoberať strešnú konštrukciu a hasiť v spodnej časti objektu," doplnil Kapusniak.

"Išlo o požiar v budove dielní stredoškolákov, ktorí sa učia za automechanikov. Našťastie, sa zaobišiel bez zranení, aj keď sa na určitých miestach zrútila strešná konštrukcia," dodal žilinský krajský riaditeľ HaZZ s tým, že príčinu požiaru vyšetrujú.

Viac o téme: PožiarHasičiRužomberokDielne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu