Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Cestári upozorňujú na zníženú dohľadnosť na cestách: Meteorológovia zase na poľadovicu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Na zníženú dohľadnosť len do 50 metrov si v piatok podvečer musia dať pozor vodiči v okolí Banskej Štiavnice. Dohľadnosť do 100 m je v lokalitách Lipany, Záborské a do 200 m v lokalitách Rimavská Sobota, Nitrianske Rudno, Bertotovce, Široké, Lučenec a Fričovce. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Cestári ďalej uvádzajú, že povrch vozoviek je prevažne mokrý, miestami pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu do 3 cm. "Zľadovatený sneh do 1 cm je na cestách nižších kategórií v obvode Levoča," varuje SSC. Prevažne vlhký a mokrý je tiež povrch komunikácií na horských priechodoch. Z priechodov Vernár, Podspády, Dobšiná, Huty, Besník, Čertovica, Cukmantel, Súľová, Grajnár, Fačkov, Zbojská a Klenov hlásia miestami kašovitý až utlačený sneh s hrúbkou 1-3 cm, na Vrchslatine s hrúbkou 4-5 cm.

Na cestách je potrebné dávať pozor aj na tvorbu poľadovice. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pred ňou varuje na celom území Slovenska, na juhozápade platí výstraha do piatkovej polnoci, na ostatnom území sa poľadovica môže tvoriť až do sobotňajšieho (22.12.) poludnia

Viac o téme: PoľadovicaHmlaSlovenskoSHMÚSituácia na cestách
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu