Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zlá správa pre premiéra Pellegriniho: Nepríjemná dekorácia po nehode

Peter Pellegrini.
Peter Pellegrini. (Zdroj: SITA/Braňo Bibel)

VEĽKÁ LOMNICA - Premiér Peter Pellegrini mal šťastie v nešťastí. Vládnej limuzíne, v ktorej sa v sprievode ochranky viezol na výjazdové rokovanie vlády v Kežmarku, skočil do cesty jeleň. Napriek tomu, že prvotné informácie nehovorili o žiadnych zraneniach, premiér napokon predsa len skončil v nemocnici. Podľa jeho slov však nejde o nič vážne, bude však musieť nosiť golier.

„Môžem potvrdiť, že vozidlo, ktoré viezlo predsedu vlády, sa zrazilo s jeleňom," uviedla krátko po nehode hovorkyňa premiéra Beatrice Szabóová. 

Ako neskôr uviedol samotný premiér, na dnešnú cestu "nezabudne" veľmi dlho. „Zaregistroval som veľkú ranu, ktorá smerovala na predný čelný stĺpik vozidla. Vyrazili airbagy, praskli okná. Vodič zareagoval veľmi dobre, vozidlo zbrzdil. Nezišli sme z cesty. S nikým sme sa nezrazili. Následne som prestúpil do druhého sprievodného vodidla," priblížil.

Vyšetrenie v nemocnici

Pellegrini priznal, že po skončení konferencie navštívi zdravotnícke zariadenie. „Neviem, či som si neublížil v oblasti krčnej chrbtice, ale nemyslím si, že to bude niečo vážne, skôr preventívna prehliadka. Bolo to veľmi nepríjemné, stalo sa to v priebehu sekundy," doplnil. Taktiež poďakoval vodičovi aj ochranke.

Napokon sa ukázalo, že je zdravotne v poriadku. Pár dní ho však bude "zdobiť" nepríjemná dekorácia. „Vyšetrenie nepreukázalo nič vážne, môže ísť len o ľahké podvrtnutie chrbtice. Vyfasoval som golier, ktorý si mám založiť, keď cestujem v aute a prípadne ďalších niekoľko dní, kým sa mi to ustáli. Iné zranenia CT neodhalilo," povedal Pellegrini.
 

Peter Pellegrini

VÝJAZDOVÉ ROKOVANIE VLÁDY V KEŽMARKU Pokračujeme v tradícii výjazdových rokovaní vlády. Dnes sme spolu s ministrami rokovali na východe Slovenska, v meste Kežmarok.

Doplnil, že počas jazdy on ani vodič nestihli zaregistrovať, že sa k autu blíži jeleň a nehode sa nedalo predísť. „Naozaj si na cestách musíme dávať všetci pozor. Stret so zverou je veľmi nepríjemný. Ďakujem Bohu, že sme toho jeleňa netrafili o trošku neskôr, keď už by bol na kapote a cez čelné sklo sa mohla stať väčšia tragédia," uzavrel

Škodová udalosť

Informáciu o nehode vozidla Úradu pre ochranu ústavných činiteľov, ktorá sa odohrala v ranných hodinách pred Veľkou Lomnicou, potvrdil aj prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik. „Išlo o škodovú udalosť,“ priblížil policajný hovorca s tým, že škoda nepresiahla štyritisíc eur.

Zasahovali aj záchranári

Vozidlo podľa Džobanika smerovalo od Popradu na Kežmarok, kde sa mal premiér zúčastniť výjazdového rokovania vlády. Pred Veľkou Lomnicou však autu z ľavej strany skočil do cesty jeleň.

Hovorkyňa záchranárov Alena Krčová potvrdila, že pri udalosti boli prítomní aj záchranári, ktorí na mieste ošetrili ľahko zraneného muža. „Jeho zdravotný stav si nevyžadoval prevoz do nemocničného zariadenia," uviedla. Podľa našich informácií mal byť zraneným vodič vládnej limuzíny. Po nehode sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Zviera kolíziu neprežilo.

Viac o téme: Dopravná nehodaPeter PellegriniLesná zver
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu