Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Tatrách zažili rekord: Takéto FOTO zasnežených hrebeňov sa v lete často nevidí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Andrej Galica)

VYSOKÉ TATRY - Studený front na naše územie minulý týždeň priniesol výrazné ochladenie, ktoré bolo cítiť na celom Slovensku. Rapídna zmena teploty sa zrejme najviac ukázala v horských oblastiach, kde mrzlo a padali rekordy.

Vo Vysokých Tatrách však nepadali iba rekordy. Obsluhu aj turistov na Téryho chate, Malej Studenej doliny či z Chopku potešil sneh, ktorý sa k tomuto ročnému obdobiu vôbec nehodí.

Počas soboty sa prílev studeného vzduchu na Slovensku prejavil predovšetkým vo vyšších horských polohách, a to najmä na Lomnickom štíte, kde dosiahla maximálna teplota len -2,8 stupňov Celzia. Ide o najchladnejšie popoludnie s dátumom 23. júna v histórii pozorovaní. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav. Vrcholky na Kriváni (2495 m) zakrýva slabá snehová pokrývka.

„Veľmi chladno na dané pomery bolo aj v Oraviciach na Orave, kde v nadmorskej výške približne 800 metrov teplota nevystúpila ani na 10 stupňov C a maximum tu dosiahlo len 9,9 stupňov C," uvádza SHMÚ, podľa ktorého v nižších polohách do 700 metrov nad morom v sobotu teplota vystúpila zväčša na 12 až 22 stupňov C. 

Na Sedielku (2376 m) bolo ešte v nedeľu snehu po členky. 

Meteorológovia očakávajú, že počas najbližších dní do 30.6. sa bude v našej oblasti otepľovať len pozvoľne, počasie by malo byť premenlivé. Počas viacerých dní možno očakávať prehánky, dážď, prípadne búrky. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu