Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

MIMORIADNE DOBRÁ SPRÁVA Na Slovensko mieri investícia roka: Amazon zamestná tisícku ľudí

Ilustračné foto zo skladu Amazonu Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto zo skladu Amazonu (Zdroj: TASR/AP)

BRATISLAVA - Dobré správy pre Slovensko. Až tisíc nových pracovných miest vytvorí nové centrum, ktorá prichádza na Slovensko. Americký internetový obchod Amazon už v lete začne naberať nových zamestnancov do centra, ktoré bude v Seredi. Otvorenie prevádzky je na pláne na jeseň tohto roka. Už je známy aj náčrt, ako bude centrum vyzerať.

Spoločnosť Amazon plánuje otvoriť prvé centrum reverznej logistiky na Slovensku v Seredi. Ako informovala v pondelok firma v zverejnenej správe, v priebehu najbližších troch rokov by mala vytvoriť viac ako tisíc nových pracovných miest.

MIMORIADNE DOBRÁ SPRÁVA
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív)

K rozhodnutiu o investícii do nového logistického centra prispelo podľa spoločnosti jej úspešné pôsobenie v bratislavskom centre, kde aktuálne pracuje viac ako 850 finančných manažérov, manažérov pre kontakt so zákazníkmi, manažérov ľudských zdrojov, manažérov podpory predaja a analytikov.

Takto by malo vyzerať nové centrum
Zobraziť galériu (7)
Takto by malo vyzerať nové centrum  (Zdroj: archív)

Centrum bude v Seredi

Nové centrum umiestnené v areáli Mountpark Sereď bude Amazonu prenajímať celoeurópsky pôsobiaci špecialista v oblasti logistiky Mountpark Logistics EU. Bude mať rozlohu viac ako 60 tisíc metrov štvorcových a jeho úlohou bude prostredníctvom pracovníkov uspokojovať potreby zákazníkov na európskom trhu. Pracovníci centra v Seredi, ktorého otvorenie je naplánované na tretí kvartál tohto roku, budú posudzovať stav produktov, ktoré nemohli byť doručené alebo boli do Amazonu vrátené.

MIMORIADNE DOBRÁ SPRÁVA
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív)

Nábor začne v lete

"Táto významná investícia renomovanej spoločnosti je ďalším potvrdením, že Slovensko je pre investorov atraktívne. Okrem nesporného prínosu pre ekonomiku a zamestnanosť považujem za dôležité, že projekt bude fungovať aj bez investičnej podpory štátu,“ zdôraznil minister hospodárstva Peter Žiga.

MIMORIADNE DOBRÁ SPRÁVA
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív)

V hre sú rôzne pozície

Amazon plánuje zamestnať celú škálu rôznych profesionálov, od prevádzkových manažérov a technológov až po manažérov ľudských zdrojov, finančných manažérov, technológov a odborníkov na IT. Záujemcovia o tieto pozície nájdu podrobnejšie informácie na stránke spoločnosti. Nábor na pozície, ktoré nevyžadujú prax, začne v už polovici leta.

MIMORIADNE DOBRÁ SPRÁVA
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív)

Viac o téme: ZamestnanosťPracovné miestaSereďAmazon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu