Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Černákov odkaz z basy prokurátorovi: Uplakanec, ktorý zavádza, zverejním nové informácie!

Mikuláš Černák Zobraziť galériu (3)
Mikuláš Černák (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Bývalému bossovi banskobystrického podsvetia sa nepáčila tlačovka námestníka generálneho prokurátora. Na nej Peter Šufliarsky zdôraznil, že Černák je desaťnásobný vrah a gangster. Preto sa rozhodol, že sa prostredníctvom Facebooku ozve a pripomenie prokurátorovi niekoľko informácií.

Mikuláš Černák dostáva v médiách neadekvátny priestor. Na tlačovej konferencii to vyhlásil námestník Generálneho prokurátora pre trestný úsek Peter Šufliarsky. Podľa toho médiá vytvárajú o zločincovi odsúdenom na doživotie neobjektívny obraz, ktorý mu neprináleží.

Predstavitelia Generálnej prokuratúry reagovali na mediálne vyhlásenia bývalého bossa banskobystrického podsvetia, ako aj ďalších predstaviteľov jeho zločineckej skupiny. „Mediálny priestor a informácie dostávajú odsúdeného Mikuláša Černáka do pozície „celebrity“ a zároveň obete justičného systému. Táto pozícia je absolútne nenáležitá a nepravdivá,“ upozornil Šufliarsky.

Peter Šufliarsky
Zobraziť galériu (3)
Peter Šufliarsky  (Zdroj: FOTO TASR - Michal Svítok)

Tieto slová sa nepáčili Černákovi, ktorý prostredníctvom profilu na Facebooku, včera zanechal Šufliarskemu odkaz. "K včerajšej tlačovke (štvrtok - pozn. red.) námestníka GP Mgr. P. Šufliarskeho musím s poľutovaním konštatovať len to, že som videl "uplakaného" neprofesionálneho prokurátora, ktorý zavádzal verejnosť, skresľoval a tajil fakty, aby sa tým očistil od podozrenia, že pomáha vrahom - Kánovi a Kaštanovi vyhnúť sa dlhoročným trestom za svoje zločiny z minulosti," znel status.

Černák je desaťnásobný vrah

Mediálne výstupy stavajú prokuratúru podľa námestníka GP do pozície „tých zlých v spoločnosti“. „Mikuláš Černák je desaťnásobný vrah. Toto zopakujem kedykoľvek, pred akýmkoľvek novinárom, aj pred tým, ktorý poskytuje informácie absolútne jednostranne a takým spôsobom, aby Mikuláš Černák bol vykreslený ako obeť, ako osoba, ktorá sa polepšila počas výkonu trestu a osoba, ktorá má nárok vrátiť sa do normálneho života,“ kritizoval Šufliarsky, ktorý v minulosti zastupoval prokuratúru v procese s Černákom.

A čo Kán?

Černák by rád počul, prečo v súčasnosti behá po slobode jeho niekdajší partner Ján Kán. "Myslel som si skôr, že p. prokurátor s prítomnými kolegami verejnosti vysvetlí dôvod, prečo do dnešného dňa nie je zavretý aj 14-násobný vrah Ján Kán a ďalší, ktorí so mnou tie zločiny spáchali." Na záver sa v statuse, že chystá zverejniť dôkazy o "neskreslených informáciách".

Ján Kán (vľavo) a Černák
Zobraziť galériu (3)
Ján Kán (vľavo) a Černák  (Zdroj: Facebook)

Nenájde sa sudca, ktorý ho podmienečne prepustí

Šufliarsky sa domnieva, že motívom Černáka, ktorý začal vypovedať, je „jednoznačne“ snaha požiadať po dovŕšení 25 rokov vo výkone trestu o prepustenie na slobodu. Táto možnosť by sa mohla Černákovi naskytnúť v roku 2023. „Pokiaľ budeme úspešní vo všetkých v súčasnosti vedených 21 veciach vyslovujem presvedčenie, že sa nenájde sudca, ktorý by ho niekedy podmienečne prepustil,“ reagoval na túto snahu Šufliarsky.

Viac o téme: Generálna prokuratúraMikuláš Černák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu