Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Polícia chytila najhľadanejšieho muža na úteku: VIDEO zásahu, TU sa ukrýval štyri mesiace

Ľubomíra Behana zadržali elitní policajti v sobotu skoro ráno Zobraziť galériu (4)
Ľubomíra Behana zadržali elitní policajti v sobotu skoro ráno (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - Začiatkom júna bolo celé Slovensko na nohách. Krajinou preletela správa o tom, že z prísne stráženej väznice v Leopoldove utiekol väzeň. Okamžite sa rozbehlo intenzívne pátranie, no po Ľubomírovi Behanovi (24) sa akoby zľahla zem. Elitní policajti ho zadržali v sobotu ráno v dome jeho otca, kde sa schovával v podlahe. Pozrite sa, ako sa vyvíjala Behanova zločinecká kariéra na úteku.

Rozhodnutím Okresného súdu Piešťany bol Ľubomír Behan umiestnený do výkonu trestu odňatia slobody v trvaní osem rokov a osem mesiacov pre spáchanie zločinu lúpeže. Behan pritom od svojej obete získal len tridsať eur. K lúpeži došlo vo februári 2014 v Piešťanoch. Behan vtedy po odchode z herne napadol muža, ktorého bil päsťami do hlavy a pýtal od neho peniaze. Keď ich nedostal, tak vytiahol nôž a svojej obeti ním prechádzal po predlaktí. Prepadnutý muž so zraneniami hlavy a odlomeným zubom potom lupičovi zo strachu o život dal tridsať eur. Behan bol v tom čase v skúšobnej dobe po podmienečnom odsúdení za iný trestný čin. Do väzenia sa dostal už ako mladistvý v roku 2008 za viaceré krádeže.

Útek z väzenia

Dňa 2.6.2016 z ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove Behan ušiel. Rozbehlo sa intenzívne pátranie. Spávy o Behanovi vyplnili obsah slovenských médií. Mladíka sa ale dolapiť nedarilo. Po osobe bolo vyhlásené pátranie ako po väzňovi na úteku. V dňoch 18.7.2016 a 25.8.2016 boli Okresným súdom Piešťany na Behana vydané aj Medzinárodný a Európsky zatýkací rozkaz.

Polícia chytila najhľadanejšieho muža
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Polícia chytila najhľadanejšieho muža
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Policajti išli na istotu

Policajtom nedal Behan spávať až do soboty. Po úspešnej akcii mužov zákona z rôznych oddelení pod velením Národnej kriminálnej agentúry sa väzňa na úteku podarilo dolapiť. "Dnes o 3.35 hodine bol aj na základe operatívnych informácií Zboru väzenskej a justičnej stráže zadržaný príslušníkmi Policajného zboru odsúdený Ľubomír B., ktorý sa dňa 2. júna vzdialil z pracoviska mimo ústavu. Následne bol o 5.45 hodine dodaný do ústavu Leopoldov. Po vykonaní dôkladnej osobnej prehliadky bol odsúdený umiestnený do oddielu s bezpečnostným režimom. Zároveň boli voči jeho osobe zo strany ústavu prijaté primerané bezpečnostné opatrenia," uviedol v sobotu riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Adrián Baláž.

Polícia zverejnila video z Behanovho zatýkania.

zatýkanie, Ľubomír Behan, Naka

Elitní policajti išli na istotu. V sobotu skoro ráno nabehli do obce Ostrov pri Piešťanoch do domu Behanovho otca. "Hľadaný Ľubomír sa mal v tomto čase cielene skrývať vo vopred pripravenom úkryte na povale domu, pričom na výzvy polície nereagoval," ozrejmil hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl. Ľubomíra policajti spacifikovali, zadržali a eskortovali späť do väznice.


Prečítajte si aj:

Behan nie je jediný, kto utiekol z väznice v Leopoldove: Prvý odsúdený tak urobil pred 160 rokmi


Opäť v leopoldovskej väznici

Behan je opäť vo väzení v Leopoldove. K trestu odňatia slobody mu teraz hrozí ďalšie obvinenie pre útek. To hrozí aj jeho otcovi za napomáhanie pri úteku.

 

 

 

 

Viac o téme: VäzeňútekĽubomír Behan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu