Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Veľký predvolebný rozhovor, Juraj Miškov zo SKOK!u bol ONLINE: Chceme ľuďom hovoriť pravdu

Juraj Miškov
Juraj Miškov (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Jeho strana sa pohybuje v prieskumoch okolo 3 percent. On však stále verí, že svojim programom a liberálnymi hodnotami osloví voličov vo voľbách. Na topkách máte možnosť sa pýtať priamo predsedu strany SKOK! Juraja Miškova, aké návrhy by mohli zmeniť Slovensko na krajšiu a lepšiu krajinu na život.

Viac o téme: RozhovorOnlineSKOKJuraj MIškov
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

03.02.2016 11:50 - otázka od Mego
Pán Miškov, prečo tak veľmi nenávidíte Cirkev, kresťanov, tradičné hodnoty a dedičstvo našich otcov?
Prepánajána, a na toto ste ako prišli? Odsudzujem iba stredoveké zmýšľanie, ľudí, ktorí chcú posielať ženy do basy za umelé oplodnenie a potraty. Žijeme predsa v 21. storočí a mnohí z kresťanských politikov by mali konečne pochopiť, že naša ústava sa neviaže na žiadnu ideológiu či náboženstvo. Nech si každý verí čomu chce, ale nech sa nesnaží pretláčať svoje videnie sveta do zákonov a nech nenúti žiť iných ľudí podľa svojho vierovyznania. Ospravedlňujem sa všetkých, ktorým som nestihol odpovedať, ale musím končiť, čakajú ma ďalšie pracovné povinnosti. Srdečne vás všetkých pozdravujem a prajem vám úspešné skoky, v osobnom i pracovnom živote. A ak chcete, aby aj Slovensko urobilo po voľbách SKOK, voľte číslo 18 :)
03.02.2016 11:40 - otázka od Chcem sa spýtať
Tvrdíte niekde, že niektoré Vaše nápady keď ste bol minister prebral aj Smer, ktoré to sú?
Napríklad výstavbu klientských centier alebo zácharnu kultúrneho dedičstva - obnovu desiatok hradov s pomocou nezamestnaných, ktoré rozbehol ešte Dano Krajcer ako minister kultúry.
03.02.2016 11:37 - otázka od Marek Durech
Vazeny pan Miskov, posobili ste v strane SAS ako ministerstva hospodarstva a dostali ste vysoku funkciu. Preco ste zalozili novu stranu a uchádzate sa o volbach o volicov. Nemyslite si,ze triestite sili ? Podla môjho nazoru chcete len ziskat finnancne prostriedky zo statneho rozpoctu,aby ste si mohli robit svoje sukromne ksefty,za ktorými stoji oligarchia,ktora vas ovlada. Bijete sa tam stale len o pozicie vykonnych riaditelov a o ksefty a zneuzivate na to ludi na kandidatke,ktorych akoze zvolite ze su odborníci. TO plati iste pre p.Kolara,ktory je uz v 4strane behom 2 rokov. Majte trochu sebareflexie k samému sebe Dakujem za odpoved.
Dobrý deň, Marek. Bol som ministrom hospodárstva takmer dva roky a nemal som žiadnu korupčnú kauzu alebo škandál. Ktorý z ministrov môže toto o sebe povedať? Naopak, zastavil som mnohé z kšeftov, ako napríklad tie s fotovoltickými elektrárňami, ktoré rozbehla ešte prvá Ficova vláda. A pomohol som vytvoriť 54 tisíc nových pracovných miest. Nemám sa za čo hanbiť :)
03.02.2016 11:30 - otázka od hurajko
Co vam povedali blizky, Vase okolie, ked ste povedal pravdu o spolupraci so smerom?
Jeden z mojich najlepších kamarátov, ktorý má firmu a zamestnáva okolo sto ľudí mi povedal toto: "A vieš čo? Najskôr som sa na teba hneval, lebo ja z duše neznášam Smer. Ale potom som si uvedomil, že máš vlastne pravdu. Ak mám vydržať ďalšie štyri roky vlády Smeru, tak nech je tam aspoň s nimi niekto, kto pre túto krajinu a ľudí aj čosi urobí. Pretože tí ostatní opozíčnici mi ponúkajú iba Fica do roku 2020. Prečo by som ich mal voliť keď sa oni na mňa chcú vykašľať? Aby mali teplé miesta a poslanecké platy? Do čerta s nimi!"
03.02.2016 11:18 - otázka od peter
Kolko mate penazi pan Miskov?
Dosť na to, aby som nebol odkázaný na ministerský či poslanecký plat :)
03.02.2016 11:17 - otázka od Mery
Juraj,co si myslite o vysledku utorkoveho zasadnutia vyboru pre skolstvo. Bolo tam prijate uznesenie typicky politicke: strany beru na vedomie, slubuju ze ak budu v parlamente, budu sa zaoberat..budu venovat pozornost..blablabla.. Nebolo by podla Vas efektivnejsie v suvislosti so skolstvom navrhnut, ze strany ktore sa dostanu do parlamentu, sa vzdaju nejakeho percenta prispevku ktory za volby ziskaju a investuju ho do skolstva? Pripadne nieco obdobne realne? Zmluvou o buducej darovacej zmluve, prispevku? Neuverili by tomu ludia viac ako opat len prazdnym slubom? A ked nie som naivna, ze s tym budu vsetci suhlasit, ale skusit to navrhnut by znelo aspon rozumne a nie ako vata.. Inak este neviem ci Vas budem volit, ale nemam k tomu daleko, takze drzim palce ;-)
Na výbore pomohlo KDH Smeru hodiť učiteľov cez palubu. My sme už dvakrát navrhovali mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej by bolo možné prijať v skrátenom legislatívnom konaní zákon, ktorý by navýšil finačné prostriedky pre školstvo. Žiaľ, takmer všetky politické strany sa vykrúcali a podarilo sa nám získať iba niekoľko podpisov nezaradených poslancov. Politické strany záujem o školstvo iba deklarujú, ale keď majú možnosť učiteľom pomôcť, tak strčia hlavu do piesku. Ale aspoň to už učitelia vidia.
03.02.2016 11:11 - otázka od Norbert
Zdravím Vás pán Juraj. Chcem sa len opýtať prečo je Slovensko jediná krajina na svete kde sa politici nezatvárajú a nemyslite si že práve tu je alfa omega celej Slovenskej korupcie a prečo sme v tabuľkách EU na posledných miestach. Vďaka za odpoved...
Pretože politici volia generálneho prokurátora. Myslíte si, že si niekedy politici zvolia generálneho prokurátora, ktorý im pôjde po krku? Prvým krokom je teda odpolitizovať voľbu generálneho prokurátora.Boj proti korupcii nebude úspešný, pokiaľ neskončí prvý politik za mrežami.
03.02.2016 11:07 - otázka od Rastislav Nedoba
Čo urobíte pre mladých? Veď stále odchádzajú za hranice!
Toto považujem za problém, o ktorom sa, žiaľ, málo hovorí. Každý tretí mladý človek je bez práce. Každý druhý chce zo Slovenska odísť. Viac ako polovica mladých ľudí nemá na vlastné bývanie. Väčšina riešení problémov mladých ľudí je obsiahnutá v našom pláne Singapur. Vieme čo treba urobiť aby sme zastavili exodus mladých ľudí zo Slovenska.
03.02.2016 11:03 - otázka od Ján Adamičko
Čo hovoríte na terajší stav školstva a zdravotníctva? A čo s tým plánujete preboha urobiť?
Čistá katastrofa!! Školstvo aj zdravotníctvo musia byť absolútnou prioritou novej vlády. Odporúčam pozrieť náš program, ktorý bol nezávislými odborníkmi vyhodnotený ako jeden z najlepších. Máme kompetentné riešenia, a ak dostaneme od ľudí mandát, budeme ich presadzovať.
03.02.2016 10:59 - otázka od Kamil Znásik
Prečo ste ako jediný povedali, že pôjdete aj zo Smerom?
Pretože chceme ľuďom hovoriť pravdu. A pretože chceme presadiť náš plán. A plán nedokážeme presadzovať z opozície. Treba sa pýtať tých strán, ktoré už dnes otvorene hovoria, že po voľbách chcú byť v opozícii, či im ide viac o ľudí alebo iba o poslanecké platy.
03.02.2016 10:54 - otázka od Ivan
Hovoríte, že ste zabezpečili 54 000 pracovných miest ako minister hospodárstva. Nemá to na starosti ministerstvo práce?
Pracovné miesta tvorí súkromný sektor, živnostníci, podnikatelia, investori. Vytváranie priaznivého prostredia je vznik pracovných miest je úlohou ministerstva hospodárstva. Ministerstvo práce dnes "tvorí" pracovné miesta tak, že ich dotuje z eurofondov. Takto umelo vytvorené pracovné miesta však nie sú zväčša dlhodobo udržateľné. Jedného dňa skončí dotácia a pracovné miesto zanikne.
03.02.2016 10:51 - otázka od Veronika
Dobrý deň prajem,prečo práve názov SKOK?a prečo ste chceli byť v politike?
SKOK! je podľa synonymického slovníka náhla zásadná zmena. A to je to, čo Slovensko po štyroch rokoch prešľapovania na mieste potrebuje. Skočiť dopredu a dobehnúť to, čo zameškalo.
03.02.2016 10:48 - otázka od anonym
Čo ste doteraz urobili pre túto krajinu? Prečo by som Vam mal dať môj hlas?
Napríklad som ako minister hospodárstva pomohol za rok a pol vytvoriť 54 tisíc nových pracovných miest. Táto vláda ich dokázala vytvoriť iba niečo cez 5 tisíc nových pracovných miest za štyri roky.
03.02.2016 10:44 - otázka od 123aaa
Kto financuje vasu stranu?
SKOK! finacujem ja, z peňazí ktoré som zarobil pred vstupom do politiky - podnikaním. Ako jediný z politikov som zverejnil tieto príjmy a ukázal svoje zmluvy, bankové účty a prevody, z ktorých je SKOK! financovaný. Toto doteraz neurobil žiadny z politikov. Na podobný "finančný striptíz" som vyzval aj ostatných politikov, aby ľuďom ukázali ako financujú svoje strany. Zatiaľ bez výsledku..
03.02.2016 10:39 - otázka od Peter Horňák
pán Miškov chcem sa spýtať, prečo tak slabo búšite do tejto SMERackej bandy a skôr vnímam útoky na svojich potenciálnych partnerov s pravicového spektra konkrétne na stranu SIEŤ. Ide Vám o u trhnutie nejakého percenta s pravicového spektra ?
My chceme ľuďom hovoriť pravdu. A tak ako ju hovoríme o Smere, hovoríme ju aj o opozícii. Je nám jasné, že počúvať pravdu nemusí byť vždy príjemné, že nebudeme za pekných, ale ľudia si zaslúžia počuť pravdu.
03.02.2016 10:37 - otázka od Blinky
Dobry den. Chcel by som sa opytat, ci sa citite byt pravo lavy stred. Dakujem
SKOK! nie je pravica, ani ľavica. Väčšina našich riešení nie je ani pravicová, ani ľavicová, ale rozumná. Napríklad odluka cirkví a politických strán od štátu alebo vyššie spomínaný plán Singapur.
03.02.2016 10:33 - otázka od samuel
Dobrý večer, boli by ste ochotný ísť do koalície so Smerom?
Na rozdiel od strán, ktoré sa vykrúcajú a nechcú odpovedať na túto otázku sme my povedali, že budeme rešpektovať vôľu ľudí a výsledok volieb. Preto nevylučujeme zo spolupráce nikoho. Teda ani Smer. Našim cieľom je presadiť plán tvorby nových pracovných miest, zvyšovania platov a riešenia situácie mladých ľudí - Singapur. A presadiť ho vieme iba tak, že budeme súčasťou vlády. Strany, ktoré tvrdia, že chcú byť v opozícii nepotrebujú program. V opozícii ho nevedia realizovať. Nejde im o ľudí, ale iba o svoje teplé miestečka v parlamente.
03.02.2016 10:28 - otázka od Milan
Pán Miškov, ako sa zachoval pán Procházka? Dostane od Vás tých 100 reklamných miest? A čo ste týmto sledovali, chceli ste mu pomôcť, pretože predpokladáte, že sa nedostanete do parlamentu? Ďakujem
Pána Procházku som chcel iba motivovať k tomu, aby začal konečne hovoriť ľuďom pravdu. O financovaní svojej strany a o tom, ako chce po voľbách presadzovať svoj program. Či so Smerom alebo bez Smeru. Pán Procházka mi odkázal, že nerozumie. Čo je také nepochopiteľné na jednoduchej otázke, či pôjde so Smerom alebo nie?
03.02.2016 10:25 - otázka od Michal
Lubomir Galko z SaS svojho času ako minister obrany vraj odpočúval svoju sekretárku .Čo je na tom pravdy ?
Na toto sa musíte pýtať pána Galka :)
03.02.2016 10:25 - otázka od frcofrcko
všetky strany maju program a návrhy pre lepšie slovensko ale ani jedna strana nenapisala ako to zabezpečit,to všetko su len sluby a sluby sa slubuju a blazni sa raduju
Dobrý deň, srdečne pozdravujem všetkých čitateľov Topiek. Ospravedlňujem sa za malé zdržanie, začíname! frcofrcko, možno by som Vás trochu poopravil. Nie všetky strany majú program. Mnohé z nich sa na program vykašľali, a myslia si, že ľuďom stačí pár populistických hesiel. SKOK! má jeden z najlepších a najprepracovanejších programov podľa hodnotenia nezávislých analytikov. V programe nielen pomenúvame a analyzujeme problémové oblasti, ale aj navrhujeme konkrétne riešenia a hovoríme odkiaľ na to vziať. To nás odlišuje od väčšiny politických strán.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu