Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Strašidelná sonáta z útrob zeme: Takto paranormálny jav vysvetľujú odborníci z Bratislavy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Pamätáte si na hrôzostrašné zvuky, ktoré minulú jeseň rušili nočný pokoj Bratislavčanov? Tepláreň vtedy pôvod nevysvetliteľnej ozveny vysvetľovala ako dôsledok spustenia vykurovacej sezóny a krátkodobého vypúšťania pary. Ako je však možné, že tento rok nikto nič nepočul?

Radiátory už máme dávno teplé, ale po záhadných zvukoch sa zľahla zem. Minulý rok ich koncom septembra počuli v Trnávke, Novom Meste, Petržalke, Karlovej Vsi, vo Vrakuni a v Ružinove pri Martinskom cintoríne. Mnohí zo svedkov mohutné dunenie až rev nahrali na mobil ako dôkaz a niektorí ich dokonca aj ohlasovali na polícii!

Bratislavčanov budia zo sna strašné zvuky: Pekelná symfónia sa prevŕtava až do mozgu

Zvláštny jav mohol podľa bratislavských teplární súvisieť so začiatkom vykurovacej sezóny a vypúšťaním pary. Tento rok sa však nič podobné neudialo. Topky preto pátrali a opýtali sa hovorkyne Bratislavskej teplárenskej, prečo Bratislavčania zvuky nepočuli aj tento rok. Zvukové efekty podľa nej nemusia sprevádzať každú vykurovaciu sezónu. „ Zosilnený zvuk je skôr výnimkou ako pravidlom. Vyskytuje sa v prípade poruchy na regulačnom ventile na redukčnej stanici pary (RSP), keď zaúčinkuje ochrana technologického zariadenia RSP otvorením poistného ventilu a odfúknutím pary,“ zdôvodnila Jarmila Galandáková.

Viac o téme: ZvukyBratislavaVykurovacia sezóna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu