Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Slovák absolútne šokoval 2 700 ľudí: V priamom prenose prezradil veľké tajomstvo!

Petrova priateľka chcela najprv utiecť z pódia! Zobraziť galériu (3)
Petrova priateľka chcela najprv utiecť z pódia! (Zdroj: Stanislav Marček)

LILLE – O poriadne prekvapenie pred ľuďmi z 82 krajín sveta na 100. svetovom kongrese esperanta vo francúzskom Lille sa postaral Peter Baláž z Partizánskeho. Nikto z prítomných nečakal, čo pripravil na záver svojho prejavu!

Peter Z Partizánskeho požiadal svoju poľskú priateľku Dorotu Rodzianko  o ruku v priamom prenose na 100. svetovom kongrese esperanta vo francúzskom Lille a pri tomto úspešnom pokuse ho s nadšením sledovalo až 2 700 svedkov. Ceremoniál navyše vysielali cez internet a v priamom prenose ho sledovali ďalšie tisíce esperantistov po celom svete.

Dievčina ostala v šoku: Takéto priznanie od svojho krásneho priateľa nečakala!

Celý príbeh lásky vznikol vďaka medzinárodnému jazyku esperanto, ktorý Slováka Petra Baláža a Poľku Dorotu Rodzianko spojil pred niekoľkými rokmi. Obaja dnes pracujú v organizácii Edukácia@Internet v Partizánskom, v ktorej sa aj vďaka kolegom z rôznych krajín Európy hovorí práve esperantom. Peter ako Esperantista roka 2012 nemohol chýbať na jubilejnom kongrese vo Francúzsku, kde s ďalšími 22 Slovákmi propagoval Slovensko.

Nečakané obvinenie z podvodu

Peter si takúto výnimočnú príležitosť nemohol nechať ujsť a využil ju na nečakané zásnuby. Na internete sa však objavili komentáre, ktoré ich obviňujú z marketingového ťahu. „Z mojej strany nešlo o žiadnu vypočítavosť kvôli kongresu na Slovensku. S Dorotkou sa poznáme už veľmi dlho, žijeme spolu 2 roky a esperanto je to, čo nás dalo dokopy a čomu obaja venujeme väčšinu času. Napadlo mi, že pre žiadosť o ruku je toto skvelá príležitosť – stý kongres esperanta sa už nezopakuje a to prostredie a slávnostná atmosféra všetko iba umocnili.“

VIDEO Slovák absolútne šokoval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Stanislav Marček)

Dôkazom jeho pravých úmyslov je video z priameho prenosu z ceremoniálu. Dorotin úprimne šokovaný výraz tváre hovorí za všetko. „Povedali mi, že ešte bude spoločná fotka, tak tam musím stáť aj ja. Petra som počas jeho záverečného príhovoru vôbec nepočúvala a myslela som už len na to, že o hodinu mi odchádza autobus do Nemecka na ďalšie podujatie. V duchu som sa modlila, aby ten svoj dlhý príhovor už skončil, veď som si musela ešte zbaliť veci. Zrazu však z neho vyšli slová, ktoré ma doslova otočili na opätku. Takmer som v šoku ušla z pódia, no keď už všetci kričali áno, čo som mala robiť, súhlasila som,“ s úsmevom na tvári a prsteňom na ruke si vybavuje moment prekvapenia budúca nevesta.

VIDEO Slovák absolútne šokoval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Stanislav Marček)

Snúbenci zožali veľký potlesk a video sa už objavilo na viacerých esperantských portáloch. Niet sa čomu čudovať, takéto niečo sa za sto rokov Svetového kongresu esperanta ešte nestalo! Petrovi a Dorote želáme v manželskom živote veľa šťastia a nech je 101. esperantský kongres, ktorý sa bude konať 23. - 30. júla 2016 na Slovensku, v Nitre, minimálne taký úspešný, ako bol ten okrúhly.

Viac o téme: Žiadosť o rukuPeter BalážLille100. svetový kongres esperanta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu