Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Falošná tisícka - či nepodarok?

KOŠICE - Mimoriadne zaujímavú tisíckorunovú bankovku objavil tento týždeň vo svojej tržbe obchodník z Košíc. Tisíckorunáčka sa na prvý pohľad od ostatných bankoviek nelíši. Má však jednu „chybičku“: nie je na nej jedno zo sériových čísiel! K záhadnej bankovke a jej pravosti sa včera nechceli vyjadriť ani v Národnej banke Slovenska!

„Musel ňou zaplatiť niektorý zákazník. Tisícka nevyzerala ako falzifikát, a jej chybu som objavil až večer, keď som rátal tržbu,“ tvrdí obchodník. Bankovku odniesol do jednej komerčnej banky. „Povedali mi, že tisícka má všetky ochranné znaky a nemala by byť falošná. Odporučili mi, aby som sa obrátil na Národnú banku Slovenska,“ dodáva obchodník. Košičan však zatiaľ nevie, či ňou môže platiť, alebo nie.

Na odborníkov z NBS sme sa so záhadnou bankovkou obrátili a zaslali sme im fotky kurióznej tisícky. V banke sa však odmietli vyjadriť, urobia tak vraj až vtedy, keď ju budú mať v rukách a budú môcť overiť jej pravosť. Ak by sa potvrdilo, že bankovka nie je falošná, pracovníci NBS by majiteľovi zaslali tisíckorunáčku so všetkými znakmi. Ak by bola tisícka falošná, začalo by sa vyšetrovanie, odkiaľ sa falzifikát dostal do obehu. „Asi si ju radšej nechám na pamiatku,“ tvrdí obchodník.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu