Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Veľká predpoveď meteorológov na zimu: Európa sa zmení na ľadové kráľovstvo, prvý sneh už čoskoro!

Predpoveď na december a február od francúzskych meteorológov Zobraziť galériu (5)
Predpoveď na december a február od francúzskych meteorológov (Zdroj: SITA)

MOSKVA/PARÍŽ/WASHINGTON/VARŠAVA - Tento rok podľa meteorológov na zimu dlho čakať nebudeme. Udrie totiž skôr, než by sme ju kedy čakali a bude dlhá a studená. Prvé meteorologické výpočty naznačujú, že by k nám zima mohla doraziť už v polovici októbra!

Podľa najnovších meteorologických prognóz ruských odborníkov bude prichádzajúca zima dlhá a chladná s častými vpádmi studeného vzduchu. Kým v minulom roku k nám podľa predpovede prúdil teplý vzduch od Atlantického oceána, teraz k nám v dôsledku cyklónov v Arktíde bude prúdiť ľadový vietor. Najchladnejšie by malo byť vo februári, keď má teplota klesnúť hlboko pod bod mrazu. Aj november bude chladnejší, ako sme zvyknutí, informovala ruská agentúra ITAR-TASS.

Francúzske predpovede počasia sú známe tým, že nevychádzajú. Keď minulý rok Francúzi predpovedali najchladnejšie leto od roku 1816 a nastal pravý opak, stali sa terčom posmechu. Teraz sú však opatrnejší a hovoria o 70% pravdepodobnosti, že nás čaká naozaj studená a mokrá zima so závejmi snehu. Jeseň bude podľa francúzskych meteorológov suchá a prvé mrazy očakávajú už v októbri. Tuhá zima, ktorá nás už môže prekvapiť najmä v novembri, dosiahne svoju amplitúdu v januári a vo februári. Tento rok teda môžeme rátať s Vianocami na snehu a už teraz si môžeme naplánovať zimnú dovolenku. Predpovede počasia priniesol francúzsky server lachainemeteo.com a nouveautes-today.com.

Predpoveď francúzskych meteorológov na zimné mesiace
Zobraziť galériu (5)
Predpoveď francúzskych meteorológov na zimné mesiace  (Zdroj: La Chaîne Météo)

Francúzska predpoveď počasia na zimu ukazuje, že studená zima sa bude týkať aj nášho územia
Zobraziť galériu (5)
Francúzska predpoveď počasia na zimu ukazuje, že studená zima sa bude týkať aj nášho územia  (Zdroj: La Chaîne Météo)

Predpoveď na december a február od francúzskych meteorológov
Zobraziť galériu (5)
Predpoveď na december a február od francúzskych meteorológov  (Zdroj: La Chaîne Météo)

Poľský denník Fakt dáva do pozornosti aj predpovede amerických meteorológov, ktorí pred niekoľkými týždňami upozorňovali na prvý sneh v Spojených štátoch. A mali pravdu – v severnej časti štátu Wyoming a západnej Južnej Dakote napadlo až 20 centimetrov snehu, čo sa naposledy v tejto časti sveta stalo v roku 1888! V Európe sa však podľa ich predpovedí zima vyzúri najviac. V novembri má ortuť teplomerov klesnúť na mínus osem stupňov Celzia a výrazne sa ochladí v polovici októbra!

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu