Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Bezcitnosť na onkológii: Okrádajú choré, nevinné deti!

Dominika (14) s milujúcou mamou Zobraziť galériu (3)
Dominika (14) s milujúcou mamou (Zdroj: foto: tv joj)

BRATISLAVA – Bezcitnosť, neľudskosť, ba dokonca hyenizmus. Len takými slovami sa dá opísať prípad, keď niekto ukradne z izby onkologického pacienta počítač či mobil, ktoré sú jediným spojivom s vonkajším svetom. Slzy do očí vháňa fakt, že takto okradli len 14-ročnú Dominiku, dieťa trpiace na rakovinu lymfatických uzlín.

Najsmutnejšie oddelenie v nemocnici je istotne to, kde ležia deti, ktoré sú onkologickými pacientmi. Bojujú tam o vlastný život bez rodiny, či priateľov. Preto je nepochopiteľné, ako niekto môže byť natoľko bezcitný, že takýchto pacientov okradne. Počínanie zlodeja preto šokuje.

V stredu niekto ukradol Dominike (14) na oddelení detskej hematológie a onkológie v nemocnici na Kramároch to najcennejšie, čo v nemocnici mala, spojenie s vonkajším svetom. Na to jej donedávna slúžil notebook a mobil. Teraz o veci prišla.

Bezcitný zlodej konal, keď bola Domina s mamou mimo nemocničnej izby. "My sme boli vlastne v herni od tretej do siedmej pol ôsmej," hovorí pre TV Joj mama okradnutej Dominiky.  

Bezcitnosť na onkológii: Okrádajú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Osud sa, žiaľ, s dievčatkom nehrá. Ešte v septembri minulého roku mu diagnostikovali zhubné ochorenie lymfatických uzlín. Väčšinu času preto musí byť v nemocnici. Spojenie s vonkajším svetom, kamarátmi, či spolužiakmi, ale aj so samotnou školou jej zabezpečoval notebook. "Používa ho hlavne kvôli škole, ale je to aj emočné. Dostala ho od dedka a krstného. Mala tam fotky, mala tam úlohy do školy, ktoré potrebovala vypracovať poslať, aby jej vedeli uzatvoriť aj známky v škole," vysvetľuje mama.

Notebook je pre chorú Dominiku jedna z mála radostí, ktoré v živote má. Milujúca mama, ale určite aj každý ľudsky zmýšľajúci človek, si nedokáže vysvetliť, ako môže byť niekto natoľko krutý a tešiť z takého „úlovku“.

Bezcitnosť na onkológii: Okrádajú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Dominikina mama nemôže v nemocnici prespávať. Dievčatko malo teda mobilný telefón, aby s ňou mohlo komunikovať po večeroch. Bezcitný zlodej však zobral aj ten.

Krádež si nedokážu vysvetliť ani zamestnanci nemocnice: "Oddelenie je zatvorené, dvere sú zamknuté je tu elektronický vrátnik," povedala pre televíziu hovorkyňa DFNsP Bratislava Dana Kamenická. Zároveň však vyzýva, aby boli pacienti, návšteva, ale aj samotní zamestnanci ostražití. Podľa štatistík v nemocnici mesačne evidujú 2-3 krádeže, tie potom riešia v súčinnosti s políciou

„Je to hyenizmus a dolámať mu asi obidve ruky,“ dodáva krádežou otrasená, milujúca Dominikina mama.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu