Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rodinný výlet do Soči z našich daní? Šéfka výpravy bude mať spoločnosť manžela aj dvoch dcér!

Jana Gantnerová s mamou a otcom Zobraziť galériu (4)
Jana Gantnerová s mamou a otcom (Zdroj: Foto: FB, archív)

BRATISLAVA - Olympiáda v Soči ešte nezačala a naša výprava už čelí škandálu. Podozrenie z rodinkárstva musí vysvetľovať šéfka našej delegácie Janka Gantnerová. Tá si totiž do Ruska okrem súťažiacej dcéry Jany (24) berie aj manžela Juraja a druhú dcéru Petru (27), z ktorej si dokonca urobila zástupkyňu.

Ministerstvo školstva, ktoré cestu platí, tvrdí, že zostavenie delegácie je v kompetencii Slovenského olympijského výboru. Hovorca rezortu školstva Michal Kaliňák na otázku, či ministerstvu zverejnená zostava účastníkov výpravy nezaváňa rodinkárstvom odpovedal, že nehodnotia konkrétne športové výkony obsadených členov výpravy a ani to, prečo sa SOV rozhodol tak, ako sa rozhodol. „Celá výprava v Soči je vecou rozhodnutia Slovenského olympijského výboru a tých ľudí, ktorí sa podieľali na zostave slovenského olympijského tímu,“ dodal Kaliňák.

Janka Gantnerová s otcom - trénerom Jurajom
Zobraziť galériu (4)
Janka Gantnerová s otcom - trénerom Jurajom  (Zdroj: Foto: Facebook)

Zaujímavé je, že rodinkárstvu čelí šéfka výpravy, ktorá má v kompetencii aj personálne obsadenie. Hlavný tlačový atašé výpravy Ľubomír Souček sa bráni tým, že všetci zúčastnení sú nenahraditeľní a ich účasť je pre celú výpravu prospešná. Samotná vedúca výpravy tvrdí, že v podobnej zostave už boli aj vo Vancouveri. „Rodinkársky výlet bol aj vo Vancouveri, keď bola vo výprave dcéra a bol aj môj manžel, jej tréner. Ja som bola zástupkyňa vedúceho výpravy,“ povedala Janka Gantnerová.

Horšie sa jej už však vysvetľovalo pôsobenie druhej dcéry Petry (27), ktorá sa stala jej zástupkyňou a pôjde s nimi. V SOV pracuje už tri roky.

Rodinný výlet do Soči
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: archív, Facebook)

Na otázku, či počas olympiády v Soči si celá rodinka posedí na príjemnej večeri, príp. či všetci štyria podniknú spoločný výlet, Gantnerová reagovala: „Vzhľadom na svoje povinnosti si radostné chvíle v rodinnom kruhu odložím a podniknem ich až po ukončení ZOH v Soči.“  

Vedúcou slovenskej výpravy na ZOH do Soči je Janka Gantnerová, administrátorka a zástupkyňa vedúcej výpravy pre Horskú dedinu je Petra Gantnerová, vedúci skupiny alpských lyžiarov je Juraj Gantner a vo výprave je okrem iných aj lyžiarka Jana Gantnerová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu