Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V 50 autobusoch MHD v Bratislave si môžu cestujúci stiahnuť a čítať e-knihy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Po zavedení bezplatnej wifi v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MDH) dostali cestujúci ďalší darček. Pri cestovaní si môžu prečítať 100 najpredávanejších knižných bestsellerov a noviniek v elektronickej verzii, ako sú Inferno-Peklo od Dana Browna, Prízraky Jo Nesboa alebo Carrie Stephena Kinga.

Na internet sa zadarmo pripoja v 50 autobusoch bratislavskej MHD, v ktorých je nainštalovaná obrazovka. Prvé mesiace ostrej prevádzky ukázali, že cestujúci si radi spestria cestu do práce, do školy alebo za nákupmi.

"Špeciálnu akciu pripravilo mesto Bratislava v spolupráci so spoločnosťou Wooky a Bigmedia. Do konca novembra si možno vybrať zo 100 svetových a slovenských hitov za cenu, ktorá je oproti papierovej knihe nižšia neraz až o 90 percent. Vydavateľstvá Ikar, Evitapress, Noxi, Motýľ, Tatran či Marenčin PT ponúkajú v bratislavských autobusoch e-knihy za jednotnú cenu 1,90 eura," uviedla Daniela Rodinová z bratislavského magistrátu.

Na pripojenie k internetu v jednom z 50 autobusov nepotrebuje cestujúci nič špeciálne. Spustením wifi sa zobrazí domovská stránka s hlásením pokračovania na internet. Bez hesla ju cestujúci potvrdí a môže surfovať rýchlosťou až 1,5 megabitov za sekundu. Touto rýchlosťou sa dá e-kniha stiahnuť za pár sekúnd.

"Cestujúci môžu platiť viacerými spôsobmi, najjednoduchší je sms platbou. Za pár sekúnd sa dá e-kniha kúpiť, stiahnuť do bezplatnej čítačky Wooky, čítať ju možno aj mimo dosahu wifi, internetové pripojenie už nie je potrebné," doplnila Rodinová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu