Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Biskupi: Klamstvo sa stalo v spoločnosti pracovnou metódou

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Klamstvo sa podľa evanjelických biskupov stalo v spoločnosti v širokom rozmere pracovnou metódou. V pastierskom liste, ktorý sa číta dnes na bohoslužbách na sviatok Zoslania Ducha svätého v evanjelických chrámoch po celom Slovensku vyzvali veriacich, aby nepodľahli tomuto vplyvu.

„Klamstvo rozbíja dôveru a narušená dôvera narúša spoločenstvo. Preto nedovoľme, aby nám
„satan opanoval srdce, aby sme klamali" (Sk 5, 3). "Netolerujme prípadné prejavy klamstva. Tým upevníme vzťahy a ukážeme, že sme vedení Duchom Kristovým,“
napísali biskupi Miloš Klátik, Milan Krivda a Slavomír Sabol v liste.

Podľa nich je totiž charakteristickým znakom prejavu tých, ktorí sa nechali viesť Duchom Svätým, pravdivosť. Duch, ktorého zasľúbil Ježiš svojej cirkvi, je totiž „Duchom pravdy, ktorého svet nemôže prijať; lebo Ho nevidí, ani nepozná“ (J 14, 17).

Biskupi tiež vyzývajú vyvarovať sa všetkých v cirkvi, ktorí v duchovnej pýche prezentujú samých seba. „V práci v cirkvi dávajme priestor tým, ktorí v pokore a poslušnosti považujú iných za hodnejších ako seba (F 2, 3). Duch Pánov sa prejavuje v pokore a službe, preto dbajme na Ježišove slová: Po ovocí poznáte ich (Mt 7, 16),“ upozornili biskupi.

Cirkev je podľa biskupov Božím dielom. Vznikla, žije a napreduje v moci Ducha Svätého, ktorý nás skrze zvesť evanjelia povoláva na cestu viery, osvecuje jej pravdy, posväcuje v usmernení života a dáva silu zachovať vieru až do konca. „Svätiť svätodušné sviatky v cirkvi znamená nájsť novú odvahu na rozprestretie plachiet viery pre vanutie Ducha Božieho,“ napísali biskupi v pastierskom liste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu