Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

NBÚ zaviedol supernovinku: Návštevné hodiny na internete!

Internetová stránka NBÚ zaviedla novinku - návštevné hodiny Zobraziť galériu (2)
Internetová stránka NBÚ zaviedla novinku - návštevné hodiny

BRATISLAVA - Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) má opäť problémy s internetom. Po tom, čo sa NBÚ v apríli tohto roka „blysol“ stupídnym heslom nbusr123, je tu ďalšia lahôdka. NBÚ totiž zaviedol zrejme ako prvá organizácia na svete návštevné hodiny na internete.

Podľa oznamu na internetovej stránke úradu www.nbusr.sk je „stránka úradu prístupná pre verejnosť v pracovných dňoch od 7.30 do 16.00 hod.“ Ide skutočne o zaujímavú novinku, ale občania, ktorí majú záujem „surfovať“ po stránke NBÚ mimo návštevných hodín tak majú smolu.

A prečo NBÚ zaviedla túto novinku? „Naša stránka je na verejnej zóne servera, kde sme už zaznamenali útoky. Zaviedli sme toto opatrenie, aby sme im účinne predchádzali v mimopracovnej dobe. Samozrejme, nie sú vylúčené ani počas toho, keď sme v práci, ale vtedy môžeme účinne zakročiť a okamžite vyvinúť protiaktivitu,“ povedal pre Nový Čas hovorca NBÚ Ivan Goldschmidt. Čiže inými slovami bezpečnostný úrad vie bezpečnosť svojej stránky zaručiť iba od 7.30 do 16.00 hod. Ešte, že ho máme.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu