Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bezák dostal zákaz vyjadrovať sa pre médiá: Ostávam s vami v modlitbách!

Róbert Bezák
Róbert Bezák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalého trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka požiadali aby sa nevyjadroval pre médiá, vrátane duchovných príhovorov.

"V stredu 27. februára som sa v Ríme stretol s generálnym predstaveným rehole redemptoristov, ktorý mi tlmočil požiadavku prefekta Kongregácie pre biskupov kardinála Marca Ouelleta, aby som sa až do definitívneho doriešenia môjho ďalšieho pôsobenia v Cirkvi zdržal akýchkoľvek vyjadrení pre médiá, vrátane duchovných príhovorov," píše sa v maili, ktorý prišiel do agentúry a pod ktorým je podpísaný Róbert Bezák, bývalý trnavský arcibiskup.

"Zástupcov médií preto prosím o rešpektovanie tejto skutočnosti," uvádza sa v správe. Bezák zároveň ďakuje všetkým ľuďom, ktorí mu doteraz prejavili priazeň, blízkosť, pomoc a podporu. "Ostávam s vami spojený v modlitbách a zahŕňam vás do svojich duchovných prosieb," dodal.

Svätý Otec Benedikt XVI. vlani 2. júla odvolal arcibiskupa Róberta Bezáka z pastoračného riadenia Trnavskej arcidiecézy. Rozhodol sa tak na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila 22. januára až 1. februára 2012. Bezák sa narodil 1. marca 1960 v Handlovej. Študoval na Teologickej fakulte v Bratislave a počas štúdií prijal rehoľnú formáciu v Kongregácii najsvätejšieho Vykupiteľa – Redemptoristov, kde v roku 1983 zložil aj celoživotné rehoľné sľuby. Vysvätený na kňaza bol 17. júna 1984 v Banskej Bystrici. Za trnavského arcibiskupa bol menovaný 18. apríla 2009 a vysvätený 6. júna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu