Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kritická situácia v Bratislavskom kraji, husto snežiť má až do večera

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem úsekov diaľnic a rýchlostných ciest v Bratislavskom a Trnavskom kraji a úseku diaľnice D1 Ivachnová - Liptovský Mikuláš, kde je na vozovkách vrstva čerstvého snehu do 3 cm. Krajský dopravný inšpektorát v Bratislave vodičov vyzval k opatrnosti a ohľaduplnosti.

Slovenská správa ciest na svojej stránke upozorňuje na zníženú viditeľnosť do 100 m vplyvom sneženia v okolí Bratislavy, Lozorna, Závodu, Čataja a Nitry. Hmla s viditeľnosťou do 100 m je v okolí Starej Ľubovne a Spišskej Starej Vsi a do 50 m je v okolí Dargova.

Príslušníci polície z Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave od dnes rána zaznamenali 16 škodových udalostí a štyri dopravné nehody.

O aktuálnej štatistike do 12.00 hodiny informoval hovorca bratislavského KR PZ v Bratislave František Peczár. Pôvodne polícia informovala o troch nehodách a 29 škodových udalostiach. "Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave za účelom zabráneniu zvýšenému počtu dopravných nehôd a ich následkov z dôvodu zhoršenia poveternostných podmienok v Bratislavskom kraji, ako aj na zjazdnosť ciest, ktorá je vo väčšine prípadov pokrytá súvislou vrstvou snehu, vyzýva všetkých vodičov a účastníkov cestnej premávky, aby vo zvýšenej miere sledovali situáciu v cestnej premávke, prispôsobili rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky a aby boli vzájomne ohľaduplní," uviedol ďalej hovorca.

V tejto súvislosti preto polícia žiada vodičov jazdiacich na území Bratislavského kraja, aby v prípade, že je to možné vozidlami nejazdili. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu má totiž husté sneženie zotrvať až do 18.00 hodiny.

Cesty I., II. a III. tried sú zjazdné, povrch vozoviek na celom území SR je prevažne mokrý až pokrytý vrstvou čerstvého až kašovitého snehu do 3 cm, v horských oblastiach stredného a východného Slovenska aj utlačeného, miestami zľadovateného snehu do 5 cm.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou miestami čerstvého až kašovitého, miestami utlačeného snehu do 3 cm, okrem HP Zbojská a Hriňová, kde je vrstva snehu 4-5 cm hrubá. Horské priechody Šútovce, Skýcov, Pezinská Baba, Branisko, Soroška, Ďurďošík, Vyšehrad a Kremnické Bane majú povrch vozoviek mokrý. Horský priechod Cukmantel je uzatvorený pre vozidlá nad 10 m

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu