Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dobrovodský pritvrdil: Rómovia si myslia, že keď zabijú otca, bude dom ich!

Oskar Dobrovodský odchádza zo svojho domu. Bojí sa o otca.
Oskar Dobrovodský odchádza zo svojho domu. Bojí sa o otca. (Zdroj: TASR)

MALACKY – Zúfalstvo a bezradnosť! Oskar Dobrovodský (42) sa po štyroch rokoch rozhodol odsťahovať z Družstevnej ulice v Malackách. Už viac nedokáže znášať smrad, hluk, lietajúce kamene, vyhrážky a nadávky zo strany neprispôsobivej asi 40-ky Rómov v susedstve. Bojí sa o otca, na druhej strane o svoje zdravie. Realiťák je pri hodnotení domu skeptický.

Neoblomne a tvrdohlavo sa staval proti neprispôsobivým susedom, ktorí sa ho štyri roky snažili vyštvať z domu. Nastal však zlom, keď si Dobrovodský povedal ′dosť′!. „Prednedávnom som sa vrátil z dovolenky. Vykrikovali na mňa, hádzali kamene,... To bol koniec,“ povedal pre Topky.

Napriek tomu, že po štvorročnom boji sa vzdáva miesta, kde prežil svoje detstvo a s ktorým sa mu spája množstvo spomienok, v šesťizbovom dome zostáva jeho osemdesiatročný otec. Je zjavné, že oňho má strach, nedokáže ho však presvedčiť, aby odišiel. Oskar naopak zostať nevládze. „Kebyže tu zostanem, tak ma bude musieť otec chodiť navštevovať na psychiatriu v Pezinku,“ vysvetlil.


Rómski susedia sú takí naivní


Rozhorčený Dobrovodský si zaspomínal, ako za ním pred časom prišli dvaja Rómovia z Plaveckého Štvrtku a chceli kúpiť dom za 15 tisíc eur. Už len cena za jednoizbový byt v Malackách sa pritom na realitných stránkach pohybuje od 45 tisíc eur. Dobrovodský preto ponuku Rómov považuje za výsmech a pritvrdzuje: „Oni sú takí naivní. Myslia si, že keď otca zabijú, bude dom ich."

Dom nepredá ani slušným Rómom


Predtým, než sa prisťahovala časť Rómov do susedstva Dobrovodských, sa podľa Oskara cena jeho šesťizbového domu s garážou, prístavbou a veľkou záhradou vyšplhala na 150 tisíc eur. „Ten dom má novú strechu, podlahu aj eurookná. To všetko ma vyšlo na 65 tisíc eur. Otec dal dávnejšie postaviť plot za 100 tisíc korún,“ počíta.

Podať inzerát na predaj domu podľa Dobrovodského však nemá zmysel a odôvodňuje to rozhovorom so šéfom istej realitky. „Povedal mi, že tento dom je nepredajný. Že ani slušní Cigáni by ho nekúpili!“ dodal na záver. Od mesta sa dnes snaží získať nájomný byt, s pomocou politikov už neráta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu