Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Voda zaplavila cestu pri Zvolene a zaliala záhrady!

Vodičom cestu odrezal silný prúd vody. Zobraziť galériu (11)
Vodičom cestu odrezal silný prúd vody. (Zdroj: Topky.sk)

ZVOLENSKÁ SLATINA – Výdatný dážď dnes spôsobil problémy obyvateľom v okolí Zvolena. Najhoršia bola situácia vo Zvolenskej Slatine. Voda zaplavila záhrady a polia a vyliala sa aj na cestu.

Motoristi, ktorí dnes chceli prejsť autom zo Zvolenskej Slatiny do Zolnej zostali zaskočení. Cestu im odrezal silný prúd vody, ktorá sa valila z polí priamo na vozovku. Polícia musela cestu uzavrieť a dopravu odkláňala cez obec Očová.

Situácia sa na poludnie zdramatizovala aj v obci Zvolenská Slatina. Rieka Slatina sa vyliala zo svojho koryta a zaplavila záhrady rodinných domov a neďaleké polia. Majiteľom zatiaľ nevznikli žiadne vážnejšie škody. „O situácii vo Zvolenskej Slatine vieme, nikto nás však nepožiadal o pomoc, a preto sme tam nemuseli zasahovať,“ povedal operačný dôstojník zvolenských hasičov. Dážď však popoludní ustal, takže voda by už nemala stúpať.

Podľa informácií zo Slovenského vodohospodárskeho podniku sa rieka vybrežila aj medzi Korytárkami a Zvolenom, v Lieskovci je zaplavená časť futbalového ihriska a koryto opustil aj Hron v Žiari nad Hronom.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu