Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V bratislavskej Petržalke vypukol rozsiahly požiar, unikol jedovatý plyn kyanovodík

Pri požiari v Petržalke unikol kyanovodík, ľudí zatiaľ neohrozuje. Zobraziť galériu (8)
Pri požiari v Petržalke unikol kyanovodík, ľudí zatiaľ neohrozuje.

BRATISLAVA - V bratislavskej mestskej časti Petržalka unikol pri požiari neďaleko závodu Matador do ovzdušia jedovatý plyn kyanovodík. ČTK to potvrdila polícia aj hasiči. Zatiaľ však podľa Romana Dvonča z operačného strediska Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave nehrozí evakuácia obyvateľov okolitých domov.

Požiar vypukol krátko po 18.00 hod. v skladových priestoroch v blízkosti areálu závodu, kde začal horieť petrolej a guma. Na mieste požiaru je asi 20 až 30 hasičských áut a zasahuje približne sto hasičov, priestor uzavrela polícia, neprejazdná je Rusovská cesta. Polícia v okruhu 500 metrov od požiaru vytvorila ochrannú zónu, do ktorej nepúšta žiadnych ľudí. ČTK to povedala policajná hovorkyňa Alena Toševová. Ide o najväčší tohtoročný požiar v Bratislave.

Oheň doteraz podľa hovorcu bratislavských hasičov nezranil žiadnych civilných obyvateľov, menšie zranenia však utrpeli zasahujúci hasiči. Zdravie obyvateľov by podľa hasičov vďaka priaznivým poveternostným podmienkam nemal ohroziť kyanovodík, ktorý unikol do ovzdušia. "Je to ľahký plyn, ktorý pri súčasných poveternostných podmienkach rýchlo stúpa a nemal by ohroziť zdravie ľudí," povedal Dvonč.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu