Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Gary Edwards – zakladateľ združenia Červený Nos Clowndoctors bude online v pondelok o 10:00

Keď je smiech potrebný Zobraziť galériu (7)
Keď je smiech potrebný (Zdroj: Clowndoctors )

Gary Edwards prvýkrát navštívil nemocnicu ako klaun v roku 1976. Odvtedy vyučuje a pomáha pri rozvoji projektov zameraných na klaunovanie v nemocniciach po celom svete. Po štúdiu hudby v Kalifornii získal štipendium na prvej americkej akreditovanej klaunskej škole Dell Arte School of Physical Theater.

Koncept "liečby humorom" rozvinul najskôr v Českej republike, kde v roku 1998 začal navštevovať prvé nemocnice a neskôr založil organizáciu Zdravotní klaun. Niekoľko rokov financoval tento projekt z vlastných úspor. Na rozličných zdravotníckych konferenciách upozorňoval na dôležitosť humoru v nemocniciach. V roku 2004 založil občianske združenie Červený Nos Clowndoctors na Slovensku.

V súčasnosti je umeleckým riaditeľom oboch organizácií. Gary okrem vedenia združenia a fundraisingu vyberá a trénuje nových zdravotných klaunov. Vedie aj umelecké workshopy, na ktorých sa klauni a klaunky pravidelne školia a zdokonaľujú. Vyučuje na 1. lekárskej fakulte Karlovej univerzity v Prahe v rámci medicínskej psychológie - vzťah medzi lekárom a pacientom. Vo svojom voľnom čase skladá hudbu, píše a vyučuje nemocničný personál techniky „terapie humorom“ (názvy prednášok: Humor v zdravotníctve a Komunikácia s mladším i so starším pacientom).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu