Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pohreb Petra Končeka: Mal bielu rakvu, užialená mama hladkala jeho fotku!

Posledná rozlúčka s Petrom Končekom. Zobraziť galériu (10)
Posledná rozlúčka s Petrom Končekom.

NOVÉ ZÁMKY - Posledné zbohom! Dnes sa na novozámockom cintoríne konala rozlúčka s finalistom prvej série SuperStar Petrom Končekom (†26), ktorý v piatok nadránom zahynul pri tragickej autonehode. Jazda v luxusnom automobile bola osudná aj pre jeho kamaráta Mária Piťa (†19). Rakva, v ktorej bol spevák pochovaný, bola bielej farby.

Život finalistu prvej série SuperStar Petra Končeka (†26) vyhasol v piatok nadránom pri Nových Zámkoch. Spoločne s ním pri tragickej nehode zahynul aj jeho kamarát Mário Piťo (†19). Meno toho, kto luxusný automobil šoféroval, zatiaľ nie je známe.

Na cintorín v Nových Zámkoch začali prichádzať prví smútiaci zhruba okolo 12:30. Rodina sa už v priestoroch nachádzala. Z reproduktorov znela skladba od R. Kellyho s názvom I Belive I Can Fly. Pri tónoch tejto melódie stála mama nad synovou rakvou a hladkala jeho fotografiu. Obrovskú bolesť prežíval aj Petrov otec. Počas prijímania kondolencií začal vzlykať a ťažko lapal po dychu.

S Petrom Končekom sa prišlo rozlúčiť množstvo ľudí.
Zobraziť galériu (10)
S Petrom Končekom sa prišlo rozlúčiť množstvo ľudí.  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Smútočná miestnosť bola plná ľudí. S Končekom sa prišli rozlúčiť nielen jeho najbližší, ale aj fanúšikovia. Tí, čo sa nedostali dnu, postávali vonku. Medzi smútiacimi boli tiež Petrovi kolegovia zo speváckej šou SuperStar - Samuel Tomeček, Martin Kelecsényi a Peter Kotuľa. Rozlúčiť sa prišiel aj hudobník Richard Rikkon, ktorý robil počas súťaže klavírny sprievod nádejným interpretom.

Posledné zbohom mu prišla dať aj Marta Dvorská, ktorá s Petrom tvorila pár približne tri roky. Obrovský žiaľ a bolesť nedokázala zakryť, útechu hľadala u blízkych.

Cirkevný obrad sa začal o 13:00, prebiehal v maďarčine aj slovenčine. Utrápení rodičia stáli celý čas pri synovej rakve. „Je ťažké hovoriť na týchto obradoch, keď vyhasol tak mladý život," povedal v úvode smútočnej reči kňaz. Utrápená matka počúvala tieto slová s obrovskou bolesťou. K truhle jej museli priniesť stoličku, aby si sadla.

Keď kňaz vymenovával pozostalých, od ktorých sa Peter odobral, otec sa naklonil a zadíval sa na synovu fotografiu, ktorá bola umiestnená nad rakvou.

Po skončení kňazovej reči sa ujala slova jedna z Končekových blízkych kamarátok. „Urobil detské rozhodnutie a zveril život nezodpovedne do rúk neskúseného človeka," povedala, čím dala najavo, že spevák sedel s najväčšou pravdepodobnosťou v aute smrti na mieste spolujazdca.

V závere obradu zaznel gospel Oh Happy Day!, po ktorom všetci prítomní zatlieskali, aby tak vzdali hold zosnulému. Vzápätí na to odvážali rakvu bielej farby von z miestnosti.

Miesto posledného odpočinku Petra Končeka.
Zobraziť galériu (10)
Miesto posledného odpočinku Petra Končeka.

Rodina a najbližší sa spoločne s kňazom a smútočným sprievodom zišli na mieste posledného odpočinku. Po krátkych modlitbách nasledovalo spúšťanie rakvy do hrobu. V tej chvíli vykuklo na nebi slnko, ako keby chcel dať Peter Konček pozostalým najavo, že sa na nich zhora pozerá.

Nad hrobom sa zišli najbližší aj smútočný sprievod.
Zobraziť galériu (10)
Nad hrobom sa zišli najbližší aj smútočný sprievod.  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Vo chvíli, keď bola vkladaná rakva do hrobu, sa na oblohe objavilo slnko.
Zobraziť galériu (10)
Vo chvíli, keď bola vkladaná rakva do hrobu, sa na oblohe objavilo slnko.  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Trúchliaci najbližší postávali pri hrobe aj po skončení obradu.
Zobraziť galériu (10)
Trúchliaci najbližší postávali pri hrobe aj po skončení obradu.  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Vyšetrovanie nehody

U nitrianskej krajskej policajnej hovorkyne Boženy Bruchterovej sme zisťovali, do akej miery sa k dnešnému dňu pohla práca mužov zákona. „Naďalej prebieha vyšetrovanie. To, či vodič jazdil pod vplyvom alkoholu alebo omamných látok, bude známe až po toxikologickom rozbore,“ povedala Bruchterová. Podľa našich informácií bola súdna pitva vykonaná už včera popoludní, jej výsledky by mali byť známe koncom budúceho týždňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu