Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Otrasná spoveď svedkov: Po Volge plávali mŕvi pripútaní v kreslách!

Chvost lietadla skončil v rieke, šanca na prežitie bola takmer nulová
Chvost lietadla skončil v rieke, šanca na prežitie bola takmer nulová (Zdroj: SITA)

PRAHA/BRATISLAVA - Na moment, kedy sa stroj s hokejistami tímu Lokomotiv Jaroslavľ zrútil k zemi, spomínajú tunajší obyvatelia ako na chvíle z hrozného sna. Trosky lietadla Jak-42D sa váľali v miestach, kde do Volgy vlieva malá riečka Tunošonka. Ich tragické výpovede vháňajú slzy do očí.

"Lietadlá nám nad hlavami lietajú stále, takže si ten hluk nevšímame," povedala serveru News.ru žena, ktorá žije neďaleko letiska Tunošna. "Ten pád som si ale všimla, pretože som počula hlasný výbuch. Pozrela som na nebo a videla som, ako lietadlo horí vo vzduchu. Ešte nad zemou sa rozpadlo, jedna časť spadla na breh a chvost do rieky," hovorí žena.

"Je tam prudký zráz. Keď sme tam pribehli, nedostávalo sa nám slov - také niečo som nevidela ani vo filme. Z vody trčal chvost lietadla a samotná rieka bola v plameňoch. Okolo lietadla boli rozosiate mŕtvoly, niektoré plávali na hladine, stále priviazané v kreslách," rozpráva obyvateľka dediny Tunošonka.

"Všetko okolo horelo. Stáli sme asi 150 metrov ďaleko a pálili nás tváre. Hneď sme pochopili, že to nikto neprežil," dodáva ďalšia obyvateľka. Potom dorazili zamestnanci letiska, požiarnici a policajti a dav prizerajúcich sa rozohnali.

Prvé video pádu lietadla s hokejistami

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu