Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Vyšetrovanie tragédie: Takto padlo lietadlo s tímom Pavla Demitru, ale prečo?!

Pád ruského lietadla Zobraziť galériu (2)
Pád ruského lietadla

BRATISLAVA - Čo je dôvodom neuveriteľnej tragédie pádu lietadla v Rusku, na palube ktorého bol aj Pavol Demitra? Podľa najnovších správ je zrejmé, že za smrť celého hokejového tímu môže spojenie viacerých pochybení.

Oficiálna správa z vyšetrovania totiž hovorí o troch verziách. Chyba pilota, zlyhanie techniky a teroristický útok. Tretiu však následne vylúčili ako nepravdepodobnú. Najnovšie však vyšlo najavo, že piloti ani posádka neprešli pred letom povinnou skúškou na prítomnosť alkoholu v krvi.

Pád ruského lietadla
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk)



Podľa zistení totiž posledná kontrola na letisku prebehla ešte ráno, ale let s hokejistami Lokomotivu odštartoval až o 14. hodine ruského času.  „Nikto nekontroloval, čo posádka počas pobytu na letisku jedla a pila. Pred odletom do Minsku neprešli zdravotnou prehliadkou," vyhlásila lekárka Ludmila Fedorovová, ktorá mala kontrolu na starosti.

Kvôli nárazu do antény sa však spomína aj verzia chyby pilota. Ten vraj mohol prepásť bezpečný bod, po ktorý by lietadlo malo šancu nabrať správnu výšku. Objavili sa aj informácie o tom, že lietadlo JAK-42 bolo zastarané a o tri týždne malo byť vyradené z prevádzky. To naznačuje, že mohlo byť pre let nebezpečné a dôvodom mohla byť technická porucha. Ako sa celá udalosť odohrala, si môžete pozrieť na infografike, ktorú vám prinášame.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu