Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Cestujúci si vo vlaku všimol veľmi čudnú vec: FOTO z detského kupé nikto nevie vysvetliť

Záhada môže mať jednoduché vysvetlenie Zobraziť galériu (2)
Záhada môže mať jednoduché vysvetlenie

BRATISLAVA – Nabudúce už budú múdrejší aj cestujúci so špeciálnymi požiadavkami. Náš čitateľ nám do redakcie poslal bizarnú fotografiu z detského kupé, ktorú si nevedel vysvetliť. Záhadu sme sa pokúsili vyriešiť.

Vaše tipy

„Cestou som si všimol vozíčkara, pre ktorých asi vo vlakoch RegioJetu nie je priestor, a tak tohto vozíčkara umiestnili nevhodne do detského kupé k malým deťom s mamičkami, čo môže byť, samozrejme, obojstranne nepríjemná situácia,“ napísal nám čitateľ, ktorého zarazilo a zároveň pobavilo, že imobilný muž sedí v kupé pre mamičky s deťmi. A tak sme sa záhade snažili prísť na koreň.

Železnice sa boja precedensu: Cestujúca vysúdila odškodné za to, že sa pocikala

Ako Topky informoval Aleš Ondrůj, hovorca spoločnosti RegioJet, „v každej súprave RegioJet je vozeň s nástupným mostíkom pre nástup imobilných cestujúcich a v tomto vozni sú blokované miesta, kam sa usadzujú cestujúci ZŤP. Tieto miesta nie sú ani štandardne v predaji - sú určené práve na prepravu cestujúcich ZŤP,“ vysvetlil hovorca s tým, že si miesto v nesprávnom kupé, teda v detskom, mohol vybrať samotný cestujúci. Možno aj kvôli nedostatočným informáciám.

Najpravdepodobnejšia možnosť

„Najpravdepodobnejšie možnosťou je, že cestujúci takto cestoval v detskom kupé napríklad ako sprievod svojej rodiny a detí, ktoré s ním takisto cestovali. Môže však skutočne ísť o cestujúceho, ktorý z nejakého dôvodu mal urobenú rezerváciu práve do tohto detského kupé. Imobilní cestujúci sa ale bežne v tomto kupé neprepravujú. Rezervácia do detského kupé je možná len v spojení s detským cestovným lístkom,“ dodal Ondrůj k úsmevnej záhade.

V každej vlakovej súprave RegioJetu sú zaradené dva vozne, ktoré sú vybavené nástupným mostíkom pre bezpečný nástup cestujúceho a v týchto vozňoch sú blokované miesta číslo 71 a 76, ktoré sú rezervované na prepravu osôb s telesným postihnutím. Vozeň je označený symbolom invalidného vozíka na vstupných dverách a tiež v rezervačnom systéme je symbol invalidného vozíka. Ide o štandardné vozne, ktoré sú navyše vybavené nástupným mostíkom a majú blokované uvedené miesta.

Cestujúci si vo vlaku
Zobraziť galériu (2)

 

 

 

 

Viac o téme: VlakZáhadaRegioJet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu