Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Predpoveď počasia na vianočný týždeň: Vieme, ako bude na Štedrý deň, dočkáme sa snehu?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Už o tri dni sú tu Vianoce! Počasie však ani zďaleka nepripomína chladnú a zasneženú zimu. Meteorológovia hovoria o rekordne teplom roku a teraz vydali predpoveď na Štedrý večer. Milovníkov zasneženej klasiky určite nepotešia. A nadšené nebudú ani deti, tie si na väčšine územia Slovenska cez vianočné prázdniny sneh vôbec neužijú. Pozrite si predpoveď na budúci týždeň.

PONDELOK

Prevažne oblačno. Na severe a východe miestami, inde ojedinele sneženie alebo dážď so snehom, pod 300 m slabý dážď. Hranica sneženia sa popoludní zvýši na 1200 m.

Najvyššia denná teplota 4 až 9, na severe okolo 2 st.
Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -1 st.

Juhozápadný až západný, na východe miestami južný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), ojedinele v nárazoch okolo 14 m/s(50 km/h). Na hrebeňoch hôr naďalej búrlivý vietor až víchrica.

V silnom výškovom západnom prúdení bude v noci postupovať cez Poľsko a Slovensko teplý front. Za ním začne prúdiť od západu nad Slovensko teplý vzduch.

UTOROK

Polooblačno až oblačno, na severe a východe miestami prehánky alebo dážď, od 1000 m sneženie. Inde zrážky len ojedinele.

Nočná teplota 5 až -1 st.
Denná teplota 8 až 13, na severe a východe väčšinou 3 až 8 st.

Prevažne západný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch miestami okolo 15 m/s (55 km/h), na hrebeňoch hôr naďalej búrlivý vietor alebo víchrica.

Medzi tlakovou nížou nad Škandináviou a Pobaltím a tlakovou výšou
so stredom nad Stredomorím k nám bude od západu prúdiť teplý vzduch.

STREDA

Podľa slov Pavla Beránka, meteorológa zo Slovenského hydrometeorologického ústavu bude Štedrý deň a Prvý sviatok vianočný v nižších a stredných polohách takmer všade bez snehu. „Na severe očakávame sneh ojedinele aj v dolinách a kotlinách. Vo vysokých polohách budú Vianoce väčšinou biele. Na Štefana môže snežiť miestami aj v nižších polohách.“

Ako ďalej P. Beránek uviedol: „Cez Vianočné sviatky predpokladáme spočiatku polojasno až oblačno s dennou teplotou +2 až +11 stupňov. Neskôr očakávame ďalšie pribúdanie oblačnosti a na horách a postupne miestami aj v nižších polohách bude snežiť a ochladí sa. Počas všetkých troch dní treba rátať s pomerne veterným počasím, a to najmä na horách,“ uzavrel odborník.

Polojasno až oblačno a len ojedinele slabé zrážky. V nižších polohách ojedinele hmla. Prevažne juhozápadný vietor do 5 m/s (20 km/h), na horách búrlivý vietor.

Nočná teplota 5 až -1 st.
Denná teplota 4 až 10 st.

ŠTVRTOK

Spočiatku polooblačno, ojedinele hmla. Neskôr veľká oblačnosť a miestami prehánky alebo dážď,
vo vyšších a neskôr aj v stredných polohách sneženie. Na horách veterno.

Nočná teplota 3 až -3 st.
Denná teplota 2 až 8 st.

Oblasť vyššieho tlaku vzduchu zasahujúca do strednej Európy od juhozápadu
zoslabne a neskôr do našej oblasti postúpi od severozápadu studený front.

PIATOK

Premenlivá oblačnosť a miestami sneženie alebo snehové prehánky, a to najmä na severe. V nížinách zrážky zmiešané. Veterno.

Nočná teplota 2 až -4 st.
Denná teplota -1 až +5 st.

Za studeným frontom k nám prenikne od severozápadu až severu chladný vzduch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu