Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Železnice chcú zmodernizovať 30 vozňov za 24 mil. eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) plánuje zmodernizovať tridsať vozňov na klimatizované veľkopriestorové osobné vozne 2. triedy s priestorom pre bicykle a vlakvedúceho. Predpokladaná cena týchto služieb je 24 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty počas devätnástich mesiacov. Štátny vlakový osobný dopravca vyhlásil verejnú súťaž vo Vestníku verejného obstarávania s tým, že predmetom zákazky je najprv modernizácia jedného vozňa s následnou možnou opciou na ďalších 29 vozňov.

ZSSK chce modernizáciu vozňov financovať po podpise zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku z Kohézneho fondu Európskej únie, štátneho rozpočtu a z vlastných zdrojov cez Operačný program Doprava, a to v rámci prioritnej osi Infraštruktúra a dopravné prostriedky integrovaných dopravných prostriedkov.

Lehota na otváranie ponúk je 13. marca, pri vyhodnocovaní bude rozhodovať ekonomicky najvýhodnejšia ponuka na základe dvoch kritérií. Celková cena má váhu 70 % a prevádzkovo-technické parametre 30 %. Železničiari plánujú vybrať dodávateľa v následnej elektronickej aukcii. Uchádzači majú predložiť zoznam vykonaných modernizácií osobných vozňov v rokoch 2010 až 2012 v celkovej hodnote dodaných tovarov a služieb 60 mil. eur.

Je to dva a pol násobne viac ako predpokladaná cena zákazky. "Výška požadovaného minimálneho finančného objemu v zmluvách realizovaných v predchádzajúcich troch rokoch je primeraná vo vzťahu k predpokladanej hodnote zákazky, pretože nepresahuje dva a pol násobok jej hodnoty," zdôvodnila ZSSK.

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. začala svoju činnosť ako samostatný podnik od začiatku roka 2005 po rozdelení bývalej Železničnej spoločnosti, a. s. na dva subjekty. Spoločnosť prebrala aktivity v osobnej železničnej doprave. Eviduje základné imanie vo výške 212,44 mil. eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu