Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Exkluzívny obchod: Slovenská finančná skupina rokuje o kúpe Burger Kingu!

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Zrejme by nikomu nenapadlo, že slovenská firma by mohla vlastniť svetoznáme reštaurácie rýchleho občerstvenia. Podarilo sa nám však zistiť, že finančná skupina Penta plánuje kúpu fastfoodového giganta Burger King v Nemecku. Možno sa dočkáme aj Pentaburgeru!

Podľa našich informácií, ktoré sme získali z dvoch rôznych zdrojov, prebiehajú rokovania o obchode s nemeckým Burger Kingom už niekoľko mesiacov. Hovorca finančnej skupiny Penta Martin Danko sa však k tomu odmietol vyjadriť. „Nevyjadrujeme sa k žiadnym firmám, ktoré nepatria do nášho portfólia a transakcie, ktoré nie sú uzavreté, nekomentujeme,“ informoval nás.

Ani nemecký Burger King nevylúčil rokovania s finančnou skupinou, hoci to priamo nepotvrdil. Zo spoločnosti nám napísali, že momentálne rokujú s viacerými potenciálnymi partnermi. Detaily o nich však z princípu zverejňovať nechcú.

Penta pritom nie je v oblasti podnikania v potravinárstve žiadnym nováčikom. Málokto doteraz tušil, že finančný žralok vlastní v Poľsku firmu na mrazené potraviny – spoločnosť Iglotex. Tá dosahuje ročný obrat na úrovni 250 miliónov eur a je najväčším výrobcom mrazenej pizze v strednej Európe, pričom ročne vyprodukuje 60 miliónov kusov pizze. „Penta rovnako vlastní aj mäsokombináty Mecom Group na Slovensku, mäsokombináty v Maďarsku a dvojku na českom trhu mäsokombinát Schneider,“ doplnil Danko.

Zaujímavé je, že si Penta vybrala Burger King, ktorý na slovenskom trhu zavrel svoje prevádzky vo februári tohto roku. Fastfoodová spoločnosť u nás vydržala necelé dva roky. V Nemecku sa reštauráciám darí už od roku 1976, keď v Berlíne otvorili prvú prevádzku. V krajine je dokopy takmer 700 reštaurácií Burger King.

Fasfoodovú spoločnosť Burger King založili v roku 1954 James W. McLamore a David Edgerton otvorením prvej reštaurácie v Miami. Celosvetovo je druhou najväčšou reťazou reštaurácií rýchleho občerstvenia. Vo fastfoodových prevádzkach obslúžia denne 11 miliónov zákazníkov v rámci 82 krajín sveta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu