Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nezamestnanosť na Slovensku tretia najvyššia v OECD

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Priemerná miera nezamestnanosti v rámci krajín združených v Organizácii pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD) bola vo februári na úrovni 8,2 %, čiže sa oproti januáru znížila o 0,1 percentuálneho bodu. Medziročne klesla o 0,5 percentuálneho bodu.

Vo februári tohto roka bolo v celej OECD 44,9 mil. nezamestnaných, čo bolo o 2,1 mil. menej ako vo februári 2010, avšak o 14,3 mil. viac ako v druhom mesiaci roka 2008. Na Slovensku bola v januári v rámci krajín OECD, z ktorých boli údaje k dispozícii, tretia najvyššia nezamestnanosť, a to na úrovni 14 %. Najvyššia nezamestnanosť bola v Španielsku (20,5 %), za ktorým nasledovalo Írsko (14,9). Informovala o tom v utorok OECD.

Nezamestnanosť v celej eurozóne klesla o 0,1 percentuálneho bodu na 9,9 % a jej miera sa pohybovala v jednociferných číslach po prvýkrát od decembra 2009. V Španielsku nezamestnanosť oproti februáru minulého roka vzrástla o 1,2 percentuálneho bodu, v Írsku o 1,9 percentuálneho bodu, na Slovensku v medziročnom porovnaní klesla o 0,7 percentuálneho bodu.

V rámci celej Európskej únie bola vo februári nezamestnanosť na úrovni 9,5 %, čo bolo o 0,1 percentuálneho bodu menej ako v rovnakom mesiaci minulého roka. V USA, odkiaľ boli k dispozícii údaje už za marec, sa nezamestnanosť medziročne znížila o 0,9 percentuálneho bodu na 8,9 %. V Kanade v marci nezamestnanosť klesla o 0,4 percentuálneho bodu na 7,8 %.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu