Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Keď sa sny plnia v noci

PR článok Zobraziť galériu (9)
(Zdroj: Forum film)

Romantický film POLNOČNÁ LÁSKA, rozpráva príbeh 17-ročného dievčaťa, ktorému choroba nedovoľuje chodiť na slnko. Celé dni preto trávi doma a až večer vyráža von. Jedného večera zasiahne osud a Katie stretáva Charlieho, ktorého tajne obdivuje už niekoľko rokov...

Katie Pricovej (Bella Thorne) už v útlom veku diagnostikujú neliečiteľné genetické ochorenie), ktorého prejavom je extrémna citlivosť na ultrafialové žiarenie. Katie je preto nútená žiť svoj život bez kontaktu so slnečnými lúčmi, ktoré ju môžu zabiť. Väčšinu dní trávi skladaním piesní a sledovaním okolitého sveta spoza okna svojej izby, pričom nesmierne túži byť jeho súčasťou. Závidí všetkým ľuďom, ktorí ho berú ako samozrejmosť. Najradšej sa díva na Charlieho Reeda (Patrick Schwarzenegger), vyšportovaného mladíka z miestnej strednej školy, ktorý však vôbec netuší, že existuje. 

Režisér Speer spomína, ako vyberali hlavnú predstaviteľku: "Pre Bellu sme sa rozhodli hneď, a to aj napriek tomu, že robila modelku a už ako dieťa sa objavovala aj vo filmoch. Bola zvyknutá vystupovať na verejnosti a objavovať sa pred kamerami. Keďže naša postava je naopak skôr utiahnutá a žije vo svojom vlastnom svete, potrebovali sme, aby Bella zabudla na všetky triky, ako upútať pozornosť. Myslím, že to zvládla dokonale.”

Druhú hlavnú postavu zverili tvorcovia Patrickovi Schwarzeneggerovi, ktorý ešte veľa podobných hereckých príležitostí  nedostal. "Neváhal som ani sekundu, keď ma oslovili z produkcie. Scenár sa mi veľmi páčil, najmä ten moment, ako Charlie tým, že rieši svoje problémy, pomáha žiť Katie plnohodnotný život. Zúčastnil som sa konkurzu, kde sme s Bellou mali prečítať kúsok scenára, aby producenti videli, či medzi nami funguje chémia. A zrazu bolo jasné, že sme schopní nakrútiť skvelý romantický film.”

Najstarší syn slávneho herca, bývalého Mr. Olympia a guvernéra Kalifornie, Arnolda Schwarzeneggera,  dostal od otca zopár rád o tom, ako to chodí na pľaci. “Povedal mi, že na niekoľko  týždňov sa štáb a ostatní herci stanú mojou rodinou. “Sú to ľudia, na ktorých sa budeš spoliehať. Tvojou úlohou je ísť tam a predviesť svoje herecké umenie. Musíš veriť každému jednému členovi štábu, že odvedie svoju prácu, a potom spolu dokážete urobiť výborný  film.” 

Bella Thorne, predstaviteľka Katie, sa smeje pri spomienke na nakrúcanie: "V živote som nestretla človeka, ktorý by jedol viac ako Patrik. Počas každej prestávky sedel v bufete a dával si koláč s banánovým pudingom. Banánmi je úplne posadnutý. Moja mama a ja sme mu neustále robili sendviče s cukríkmi marshmallows, banánmi a Nutellou. Strašne mu chutili!”

Film POLNOČNÁ LÁSKA je výnimočný príbeh, ktorý zasiahne každého, kto vo svojom živote niekoho naozaj miloval. V slovenských kinách sa premieta od 10. mája.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu