Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Láska má veľa tvárí

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: Forum film)

Volám sa A. Každý deň sa zobúdzam v inom tele a nemám nad tým nijakú kontrolu. Neviem, prečo sa to deje, ani ako je to možné. Zatiaľ viem len to, že každý z nás je iný, ale zároveň nás všetkých niečo spája. Modrú farbu som videl 50 pármi očí v 50 rôznych odtieňoch. Každý deň môjho života sa zobúdzam ako niekto iný a snažím sa prežiť jeho 24 hodín ako najlepšie viem. Bez toho, aby som po sebe zanechal nejakú stopu. Uverí mi niekto?

V roku 2012 vydal David Levithan knihu, ktorá mimoriadne zarezonovala nielen medzi mladými čitateľmi. Niekoľko mesiacov sa udržala v rebríčku bestsellerov New Your Times a jej fanúšikovia založili niekoľko internetových diskusných fór, na ktorých si navzájom vymieňali svoje dojmy a odporúčali knihu ďalej svojim kamarátom a známym.

Príbeh teenagera, ktorý sa každých 24 hodín prevteľuje do nejakého iného človeka, a ktorý v istom okamihu stretne lásku svojho života, oslovil viaceré generácie čitateľov. Je možné sa zamilovať do niekoho, kto je jeden deň chlapcom, druhý dievčaťom, niekedy školským premiantom, a niekedy posledným outsiderom? Kým vlastne sme, ak neberieme do úvahy naše telo, rasu, oblečenie, rodinu?

Netrvalo dlho a výnimočnú knihu si všimli aj filmári. Producenti Paul Trijbits, Christian Grass, Anthony Bregman a Peter Cron jednohlasne priznávajú, že sa do nej okamžite zamilovali. Veľký príbeh lásky je večný a stále patrí  k najobľúbenejším filmovým žánrom, hovorí producent Anthony Bregman.Keď som si prečítal knihu, prvé čo mi napadlo, bolo, že nič podobné ešte nikto nenapísal, a že je to geniálne. Na jednej strane jednoduchý príbeh, ktorý však vo svojej podstate presne vystihuje zložitý život mladých ľudí v dnešnej dobe.“

Hlavnú úlohu Rhiannon zverili vychádzajúcej filmovej hviezde Angourie Rice (Ostrí chlapci), ktorá pochádza z Austrálie a vo veku 16 rokov stála už trikrát na červenom koberci na slávnom festivale v Cannes. Ako množstvo jej rovesníkov, aj ona knihu čítala a veľmi sa jej páčila. Napriek tomu bolo nakrúcanie DEŇ ČO DEŇ pre mladučkú herečku zaťažkávajúcou skúškou.  Objavuje sa takmer v každej scéne filmu a je to jej najväčšia úloha v doterajšej kariére. Pri tomto nakrúcaní zažila niekoľko svojich „prvýkrát“. Napríklad sa musela naučiť aj šoférovať, lebo v rodnej Austrálii dovtedy absolvovala len zopár hodín prípravy na vodičský preukaz, navyše na opačnej strane cesty, ako v Toronte, kde sa točil DEŇ ČO DEŇ. Aj preto bola pre ňu jedna z najťažších scén tá, v ktorej má zaparkovať auto.

Film DEŇ ČO DEŇ, neobyčajný príbeh lásky, ktorá presahuje akékoľvek hranice, pretože milovaná osoba má iba srdce a dušu, sa v slovenských kinách premieta od  5.apríla.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu