Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Continental Film najúspešnejším distribútorom roka

PR článok
(Zdroj: Contintental film)

Rok 2018 sa v slovenských kinách niesol v znamení rekordnej návštevnosti domácich filmov, ktoré spolu navštívil viac ako milión divákov. Zásluhu na tom má aj distribučná spoločnosť Continental film, ktorá sa vďaka podpore domácej tvorby stala najúspešnejším filmovým distribútorom roka.

Romantická komédia Všetko alebo nič (340 535 divákov) a thriller Čiara (329 349 divákov) kraľujú rebríčku najnavštevovanejších minuloročných filmov, zahanbiť sa však rozhodne nenechala ani diskutovaná snímka Únos (278 763 divákov), ktorá sa v rebríčku umiestnila na štvrtom mieste. Spolu s hororovými trhákmi To či Annabelle 2: Stvorenie zla, ale napríklad aj vojnovou drámou Dunkirk, zabezpečili spomínané tituly spoločnosti Continental film prvé miesto v zozname distribútorov s najvyššími tržbami v roku 2017. S výnosmi vo výške 9 809 198 € prekonala konkurenciu o 427 721 €.

„Byť jednotkou nás, samozrejme, teší, ale dôležitejší je pre nás fakt, že si diváci našli cestu k slovenským filmom. Kvalita domácej produkcie rastie a potreba vychutnať si film v kinosále s prvotriednym obrazom i zvukom sa stáva štandardom. Sme radi, že môžeme sprostredkúvať také zážitky ako v minulom roku,“ hovorí Lukáš Gira, marketingový manažér spoločnosti.

Continental film sa zameriava na distribúciu divácky atraktívnych filmov a diel s vysokou umeleckou hodnotou. Aktuálne môžete nájsť v kinách oceňovaný animovaný film S láskou Vincent, nominovaný na Oscara. Vo štvrtok 8. februára do distribúcie vstúpi snímka 15:17 Paríž, režírovaná hereckou legendou Clintom Eastwoodom, rozprávajúca skutočný príbeh trojice hrdinov, ktorí zabránili teroristickému útoku.

V budúcnosti plánuje Continental film naďalej prinášať slovenským divákom aj silné a žánrovo pestré domáce tituly. V lete napríklad uvedie do kín thriller Dôverný nepriateľ, v ktorom sa mladá dvojica nasťahuje do inteligentného domu, ktorý sa vymkne spod kontroly.

Ďalšie informácie o distribučnej spoločnosti Continental film nájdete na www.continental-film.sk.   

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu